Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henrik er udskrevet fra Rigshospitalet

I den kommende tid har prins Henrik brug for ro og hvile, lyder det fra kongehuset.

Arkivfoto: Prins Henrik lytter til talerne ved åbningen af Henri Martin udstillingen på Nivaagaards Malerisamling lørdag 28. maj 2016.. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016)
Arkivfoto: Prins Henrik lytter til talerne ved åbningen af Henri Martin udstillingen på Nivaagaards Malerisamling lørdag 28. maj 2016.. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016)

Prins Henrik er udskrevet fra Rigshospitalet i København, hvor han har været indlagt i mere end en uge.

Prinsen har modtaget behandling for smerter og komplikationer i forlængelse af tidligere skade i højre ben. Men tirsdag er han altså blevet frisk nok til at kunne forlade hospitalet.

Det oplyser kongehuset i en kortfattet meddelelse.

»Prinsen tager ophold på Fredensborg Slot og har i den kommende tid brug for ro og hvile.«

Det skriver kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby.

83-årige prins Henrik blev indlagt 14. august efter tiltagende smerter i højre ben.

Smerterne var eftervirkninger fra en operation, som han fik foretaget i midten af juli på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Her blev han opereret i højre lyske og fik en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Prins Henrik var indlagt omkring en uge i forbindelse med indgrebet.

Det blev foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger.

Operationen forløb ellers efter planen, men efterfølgende har prinsen altså døjet med smerter.

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyste i en pressemeddelelse 14. august, at der ikke var planlagt operationer i forbindelse med prinsens indlæggelse.

»Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb,« skrev kongehuset.

Prins Henrik vakte 3. august stor opmærksomhed ved at bekendtgøre, at han ikke ønsker at blive begravet ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke.

Årsagen er, at han vil tituleres kongegemal og ikke prins.

Dronning Margrethe annoncerede i sin nytårstale tilbage i 2015, at prins Henrik ville "gå på pension". Prinsen ville trække sig fra offentligheden og kun deltage i få offentlige begivenheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.