Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Min udsigt

Postkortet, der kan få forfatteren til at græde

Hver uge lukker en forfatter læserne ind i sit skriveværksted. Dér hvor litteraturen bliver til. Denne gang er det Theis Ørntoft, aktuel med romandebuten »Solar«

»Jeg arbejder bedst på steder, der ikke larmer for meget, og hvor omgivelserne ikke gør opmærksom på sig selv«.
»Jeg arbejder bedst på steder, der ikke larmer for meget, og hvor omgivelserne ikke gør opmærksom på sig selv«.

Her ses mit arbejdssted, hvor jeg skrev halvdelen af min roman, »Solar«. Jeg arbejder bedst på steder, der ikke larmer for meget, og hvor omgivelserne ikke gør opmærksom på sig selv, hvilket som regel er derhjemme.

På væggen foran mig hænger et kort over solsystemet, en oversigt over Verdenshistorien (fra Big Bang frem til 11. September 2001), nogle gamle grafer over slutningen på »Solar«, som jeg stadig ikke har fået taget ned, et postkort af et Mark Rothko-maleri (den eneste billedkunstner, der kan få mig til at græde!), en illustration af livet under vand for 500 millioner år siden i perioden Kambrium (hvor alle nulevende dyrerækker opstod), og endelig en liste over bøger jeg har tænkt mig at læse i den kommende tid: Dostojevskijs »Kældermennesket«, Don Delillos »Underverden«, Kim Stanley Robinsons »The Mars Trilogy«, Joseph Campbells »The hero with a thousand faces« og Jonathan Franzens »Freedom«.

Theis Ørntoft.
Theis Ørntoft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.