Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Portræt af Thorvaldsen dukket uventet op

I godt 100 år levede maleriet af den kendte danske billedhugger en hemmelig tilværelse. Nu er det pludselig dukket op.

Her er portrættet af Bertel Thorvaldsen, der nu er på auktion hos Bruun Rasmussen.
Her er portrættet af Bertel Thorvaldsen, der nu er på auktion hos Bruun Rasmussen.

Efter en omskiftelig tilværelse hos forskellige tyske og danske arvinger, er et portræt af den verdensberømte billedhugger Bertel Thorvaldsen (1770-1844) netop blevet indleveret til auktion.

Portrættet med titlen "Brystbillede i Arbejdskjortel" er malet af den norske landskabsmaler I.C. Dahl og prinsen og maleren Raden Saleh fra Java på det tyske slot Maxen i 1841.

I en lang årrække forblev portrættet hos familien i Maxen, men pludselig dukkede det op hos en tysk kunsthandler og siden hos den danske forretningsfører Øberg Pedersen.

Faktisk blev Thorvaldsens museum tilbage i 1920'erne to gange gjort opmærksom på portrættet, men det blev aldrig en del af samlingen.

I stedet havnede værket hos den århusianske slægt Kruuse, hvor det har hængt siden 1925 og indtil det for nylig blev indleveret til auktion.

Værket er vurderet til en kvart million og bliver sat på auktion d. 26. februar hos Bruun Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.