Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populær Zulu-serie kunne have set helt anderledes ud

Seersuccesen Sjit Happens har gået sin sejrsgang i Danmark, men serien kunne have været markant anderledes.

Den superpopulære Zulu-serie Sjit Happens blænder mandag op for sin sidste sæson. Fra venstre ses Nikolaj Stokholm, Ruben Søltoft, Claes Quaade, Jonathan Harboe og forrest Stephania Potalivo. Free/Pr
Den superpopulære Zulu-serie Sjit Happens blænder mandag op for sin sidste sæson. Fra venstre ses Nikolaj Stokholm, Ruben Søltoft, Claes Quaade, Jonathan Harboe og forrest Stephania Potalivo. Free/Pr

I den populære serie Sjit Happens, hvis sidste sæson går i luften mandag den 30. januar, bor der fire venner i en lejlighed. Der er den stille og rolige Olau, fantasten Emil, damecharmøren Mads og hans lillesøster, Ane.

På den anden side af gangen bor den kugleskøre nabo, Øland, som ofte opholder sig i lejligheden - inviteret eller ej. Men faktisk var det slet ikke meningen, at netop den karakter nogensinde skulle sætte sine fødder i lejligheden.

Det fortæller komiker og skuespiller Nikolaj Stokholm, der spiller Øland i Sjit Happens.

- Jeg havde lavet Comedy Fight Club med Zulu, så da de skulle lave en ungdomsserie, kontaktede de mig, så jeg kunne komme ind til casting, siger Nikolaj Stokholm, der ikke helt kan genkalde, om han var bedt om at gå til prøve som Olau eller Emil.

Et par dage senere fik han dog et overraskende opkald fra Zulu.

- De sagde, at jeg sgu ikke lige havde fået rollen, men at det, som jeg kunne, var så underligt, at de ville skrive en femte karakter, som kun jeg kunne spille, fortæller Nikolaj Stokholm og afslører:

- I lang tid hed min karakter Stokholm i manuskriptet. Men jeg havde ikke lyst til som privatperson at indgå i en fiktionsserie. Så jeg googlede svenske byer og fandt så Øland, siger han.

Men det er ikke den eneste graverende forskel, der kunne have været i Sjit Happens, som har kørt på Zulu siden 2012.

Jonathan Harboe, der med sine brede skuldre og varme øjne troværdigt spiller den succesfulde skørtejæger Mads, så sig nemlig lun på en anden bærende rolle i serien.

- Emils karakter er klart den, der er mest ude i ekstremerne. Han har den største palet af følelser - han går igennem raseri, forelskelse, frustration og glæde. Hvis vi skulle gøre det hele igen, og jeg skulle vælge en anden karakter, vil jeg helt sikkert vælge Claes Quaades (ham der spiller Emil, red.), siger Jonathan Harboe.

Sjit Happens blænder op for sin femte og allersidste sæson på Zulu den 30. januar.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.