Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populær sanger raser over Danish Music Awards

Sangeren Mads Langer er træt af at klappe af "kønsløse playback-shows" til DMA.

Mads Langer er træt af, at prisshows, der skal hylde musikken, forlanger at de optrædende skal spille playback. Her er Mads Langer aldeles live til en koncert på Bøgescenen på Smukfest 2016.
Mads Langer er træt af, at prisshows, der skal hylde musikken, forlanger at de optrædende skal spille playback. Her er Mads Langer aldeles live til en koncert på Bøgescenen på Smukfest 2016.

Normalt kender fans sangeren Mads Langer som en smilende mand, der gennem årene har sunget sig ind i hjerterne på hele Danmark.

Men i en Facebook-opdatering torsdag er Mads Langer alt andet end smilende og glad.

Da sangeren stod på scenen til prisuddelingen Danish Music Awards (DMA), der har til formål at hylde de bedste danske musikere, var musikken playback, og det mener "You're not alone"-sangeren er et stort problem.

»Argumentet fra diverse instanser lyder: Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt,« skriver sangeren på Facebook.

»Men hallo! Hvis du ikke er god nok til at lave en god liveoptræden, så har du intet at gøre til DMA,« fortsætter han.

Og her stopper Mads Langers forargelse ikke.

»Det er tilmed forventningen, at vi, der rent faktisk har øvet os mere end de berømte 10.000 timer, skal sidde og klappe i vores hænder og lade som om, vi synes, det er et fedt sjov, når det ene efter det andet kønsløse playback show spiller foran os, skriver han.

Opdateringen kommer efter, at Mads Langer optrådte til prisshowet Sport 2016, hvor han fik lov til at optræde live. Siden har han tænkt over, hvordan den danske musikbranche bliver hyldet.

Og det er ikke kun playback, sangeren ser som et stort problem. Han mener også, at Danish Music Awards er for snæversynede, når det kommer til, hvem de hylder.

»I dag hylder DMA udelukkende toppen af poppen. Det er alt for snæversynet i forhold til al den diversitet og det meget høje kunstneriske niveau, vores lille land formår at præsentere år efter år,« skriver den jyske sanger.

»Det er Sport 2016, sportens prisshow, som hylder Gnags, som har 50 års jubilæum, mens DMA i hele sin aldersfascistiske ungdomsrus ikke nævner dem med et ord! Hvad sker der?,« spørger Mads Langer afslutningsvist.

Mads Langer håber, at hans opslag kan munde ud i en debat blandt hans fans og andre musikelskere. Mads Langer udgav sit første album i 2006 og har lige nu en enkelt pris fra Danish Music Awards stående på hylden.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.