Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Peter Aalbæk bekymret over »En kongelig affære«-nominering

Det giver nærmest præstationsangst hos den danske filmproducent og Zentropa-direktør, at selskabet bliver ved med at høste hæder.

»En kongelig affære« handler om forholdet mellem livlægen Johann Struensee (Mads Mikkelsen) og dronning Caroline Mathilde (Alicia Vikander).
»En kongelig affære« handler om forholdet mellem livlægen Johann Struensee (Mads Mikkelsen) og dronning Caroline Mathilde (Alicia Vikander).

Det danske drama »En Kongelig Affære« er torsdag blevet nomineret som bedste udenlandske film ved den kommende, prestigefulde Golden Globe-prisuddeling.

Hos filmselskabet Zentropa, der har produceret filmen om det historiske trekantsdrama mellem dronning Caroline Mathilde, kong Christian den 7. og kongens livlæge Struensee, er direktør Peter Aalbæk Jensen glad for nomineringen. Men succesen giver også filmproducenten præstationsangst.

- Det er lige før, jeg går hen og bliver lidt bange. Vi har kørt et fuldstændig mærkværdigt forløb i dansk film de sidste to år. Vi har simpelthen været med i forreste linje overalt i to år i træk, og næsten alt sammen har været Zentropa. Det er lige før, jeg bliver bekymret, siger han i kølvandet på offentliggørelsen af nomineringerne.

Zentropa har da også gennem den seneste årrække kunnet bryste sig af film, som både internationalt og herhjemme har vundet priser og fået publikum i biografen.

Selskabet har således stået bag filmsucceser som Susanne Biers Oscar- og Golden Globe-vindende »Hævnen« samt Thomas Vinterbergs prisvindende »Jagten«.

Peter Aalbæk Jensen er ikke overrasket over, at »En Kongelige Affære« er at finde blandt de Golden Globe-nominerede, men succesen avler altså bekymring, siger han.

- Vi ved, at »En Kongelig Affære« har været i opmærksomheden hos filmbranchen i USA, så det er ikke et chok, at den er nomineret, men det er lige før, der går præstationsangst i den, fordi hvordan fanden skal vi nogensinde opretholde det her niveau, siger han.

Det er et svært felt, som den danske film skal op mod, erkender filmproducenten, der beskriver det som »det nok stærkeste felt i mands minde.« Men han giver ikke op på forhånd:

- Vi har nogle kæmpe film at slås med. Det er heftige odds, men vi ligger der, og vi har lavet en film, der har klaret sig bedst mange steder. Det er en film, der på grund af sin høje standard også har taget et internationalt publikum. Det er ikke en film, der kun appellerer til en filmjuryen, men det er også en film, der appellerer til publikum, forklarer han.

»En Kongelig Affære« skal op mod den fransksprogede kærlighedsfilm »Amour«, instrueret af østrigske Michael Haneke, som mange har som favorit. De andre film i kategorien er den norske film »Kon-Tiki«, den fransk-belgiske film »Rust and Bone« og den franske komediefilm »The Intouchables«.

Golden Globe er filmkritikerne i Hollywoods filmpris og bliver afholdt af Hollywood Foreign Press Association. Den bliver uddelt i midten af januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.