Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Per Kirkeby har opgivet at male

En ulykke har tvunget den verdensberømte danske kunstner Per Kirkeby til at opgive maleriet.

Arkiv: Per Kirkeby (t.v.) med sin gamle rejsekammerat professor Minik Rosing og Marianne Kirkeby.
Arkiv: Per Kirkeby (t.v.) med sin gamle rejsekammerat professor Minik Rosing og Marianne Kirkeby.

Den verdensberømte danske kunstmaler Per Kirkeby har måtte opgive sin store passion, der har begejstret mange mennesker verden over.

Efter en hjerneskade han pådrog sig efter et fald kan han nemlig ikke længere se farver, og han kan ikke heller ikke orientere sig ordentligt i de store lærreder. Derfor må han opgive at male.

Det fortæller han i et interview med Politiken.

»Der er ikke noget galt med mine øjne. Der er noget galt med computeren derinde. Jeg kæmpede i lang tid. Jeg forsøgte, og jeg kunne ikke. Det gjorde ondt på mig selv, og det gik ud over mine omgivelser,« siger Per Kirkeby til Politiken.

Den nu 76-årige kunstner begyndte at male i 1960erne. Han lavede popkunst, og sammen med Bjørn Nørgaard, Paul Gernes og Peter Louis-Jensen dyrkede han de nye udtryksmuligheder.

Fra midten af 1970erne begyndt Kirkeby at anvende olie på lærred i sin kunst.

I 1978 fik Per Kirkeby sit internationale gennembrud med sin udstilling ved biennalen i Venedig.

Per Kirkeby har udover sine malerier og lavet skulpturer, tegnet, skrevet bøger og lavet film.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.