Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

P3 blev anklaget for racisme: Nu skal kanalen være »varm, kærlig og inkluderende«

P3 skal være i øjenhøjde med de unge, og humoren skal fremover være kærlig og inkluderende, lyder det fra DR.

P3 skal fremover have en klarere public service-profil og samtidig være i øjenhøjde med de unge.
P3 skal fremover have en klarere public service-profil og samtidig være i øjenhøjde med de unge.

P3 skal fremover have en klarere public service-profil og samtidig være i øjenhøjde med de unge.

Det er budskabet i DR's nye strategi for kanalen, skriver DR i en pressemeddelelse.

I løbet af sommeren blev P3 stærkt kritiseret, efter at radioprogrammet »LOL DK« gav frit lejde til, at lytterne kunne ringe ind med deres hårdeste vittigheder.

Vrede lyttere påpegede bagefter, at flere af vittighederne havde været diskriminerende og racistiske, og konstitueret P3-chef Jan Laursen undskyldte efterfølgende, at DR havde brudt med sin egen etik om ikke at være unødigt krænkende.

Fremover skal P3 fortsat have fat i de unge, men samtidig skal kanalen sikre perspektiv, fortæller DR's radiochef, Gustav Lützhøft.

»Grundtonen på P3 skal fortsat være underholdende, men kanalen må ikke være bange for også at være seriøs. P3's humor skal være varm, kærlig og inkluderende - aldrig sarkastisk, ironisk eller arrogant,« siger han.

Samtidig er ambitionen, at P3 skal positionere sig som en kanal, de unge kan søge til for at få substans.

»P3 skal rydde op i larmen. Midt i et ellers flyvsk mediebillede skal P3 stå fast funderet i viden og autenticitet, både når det gælder journalistik, musik, aktualitet og underholdning,« siger Gustav Lützhøft.

Medarbejderne på P3 er for nylig blevet orienteret om den nye retning, skriver DR.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.