Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Og årets mest downloadede film er...

Christopher Nolans rumeventyr »Interstellar« blev den mest piratkopierede film i 2015

»Interstellar«
»Interstellar«

»Interstellar« (foto) blev ulovligt downloadet over 46 millioner gange i 2015, og det gør Christopher Nolans rumeventyr til den mest piratkopierede film for hele året, skriver The Guardian.

Lige efter »Interstellar« følger »Fast & Furious 7« og »Avengers: Age of Ultron« med henholdvis 44 og 41 millioner downloads.

De nye tal for piratkopiering viser en udvikling, som kan få filmbranchen til at ryste i bukserne. I 2014 var den mest piratkopierede film, »Wolf of Wall Street«, nemlig »kun« downloadet 30 millioner gange, og dermed er 2015s topscorer downloadet 50 procent mere end 2014s.

Til sammenligning ville »Wolf of Wall Street« end ikke ligge på top-ti-listen for 2015.

Den voldsomme stigning i piratkopiering af film sker på trods af, at det er blevet nemmere, billigere og mere udbredt at streame film online.

Flere af årets storfilm som »Spectre« og »Star Wars: The Force Awakens« er ikke med på listen, fordi de først er kommet i den sidste del af 2015.

»Interstellar«, som topper listen, havde allerede premiere i 2014, men i de fleste lande først i november måned. Derfor blev det først muligt at downloade den i 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.