Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Officerer passer på prins Henrik ved det sidste farvel

Fra lørdag til mandag kan danskerne tage afsked med prins Henrik, der ligger i Christiansborg Slotskirke.

København. Når danskere fra lørdag til mandag tager afsked med prins Henrik i Christiansborg Slotskirke, vil officerer fra både hæren, søværnet, flyvevåbnet og hjemmeværnet stå æresvagt ved prinsens båre.

Det er en gammel tradition, at officererne står vagt, når en kongelig ligger på castrum doloris. Her ligger båren på en forhøjning i kirken, og offentligheden får mulighed for at få et sidste farvel.

Vagtholdene vil bestå af otte officerer, hvor én vil være chef med rang af oberst eller kommandør, mens den næstkommanderende vil være en oberstløjtnant eller kommandørkaptajn.

Desuden vil der være to majorer eller orlogskaptajner, to kaptajner eller kaptajnløjtnanter og to premierløjtnanter.

I kirken er prinsens båre lagt på en katafalk, der er overdækket med et klæde af purpur fløjl.

Prins Henrik sov tirsdag aften stille ind på Fredensborg Slot, efter at han dagen før var kommet hjem fra Rigshospitalet. Torsdag blev prinsens båre kørt fra Fredensborg til Amalienborg.

Fredag blev prins Henrik så kørt til Christiansborg Slotskirke. Imens fulgte kongefamilien med i biler, og de var kort inde i kirken til en mindre ceremoni.

Det er muligt for alle at se prinsen i castrum doloris fra lørdag eftermiddag klokken tre til lørdag aften klokken syv, søndag fra middag til syv om aftenen og mandag eftermiddag fra klokken tre og fire timer frem.

Forinden da vil kongefamilien besøge prinsen i castrum doloris lørdag klokken 10.15.

Prinsen skal ligge i castrum doloris indtil tirsdag, hvor han bliver bisat klokken elleve om formiddagen fra slotskirken. Det bliver en privat ceremoni.

Efterfølgende skal prinsen kremeres. Prinsens ønske var, at halvdelen af asken bliver spredt i de danske farvande. Den anden halvdel skal sættes ned i en urne i den private have i Fredensborg Slotshave.

Kongehuset gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at fotografere ved castrum doloris i slotskirken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.