Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama-kritisk forfatter anklager Facebook for censur

En amerikansk forfatter, der i 2017 skrev en kritisk bestseller om Barack Obama, har anklaget Facebook for at censurere ham i forbindelse med en ny bog.

Annoncen for Matt Margolis bog, der blev censureret af Google.
Annoncen for Matt Margolis bog, der blev censureret af Google.

Sidste år udgav den amerikanske forfatter, Matt Margolis, bogen »The Worst President in History«. Bogen var en særdeles kritisk gennemgang af Barack Obamas tid som præsident og blev en bestseller. Nu er Margolis parat med en ny bog om Obama med titlen »The Scandalous Presidency Of Barack Obama«. Efter at have annonceret for sin nye bog i en række facebookgrupper, blev hans annonce fjernet i seks dage med beskeden fra Facebook: »Du har brugt Facebook på en måde, som vores systemer synes er usædvanlig.«

Matt Margolis forsøgte så, skriver netavisen PJMedia, der er en borgerlig netside, at få Facebook til at ændre beslutningen, men uden resultat. PJMedia skriver, at der var mistanke om, at Facebook forsøgte at ramme en højreorienteret skribent.

Matt Margolis siger til PJMedia:

»Jeg hader tanken om, at jeg er blevet censureret, men jeg håber, at det ikke er tilfældet. Vi ser imidlertid firmaer som Facebook, Tweeter og Google aktivt censurere konservative på deres platforme. Jeg frygter, at det er begyndelsen. Venstreorienterede trolde var ude efter min forrige bog på Amazon og kaldte den racistisk. Så kan firmaer som Google bruge den falske beskyldning om racisme for at legitimere deres censur.«

Facebook selv nægter over for PJMedia, at det drejer sig om politisk motiveret censur.

Ifølge den socialistiske netavis The World Socialist Web Site rammer censuren også venstreorienterede web-sider. I en artikel fra september 2017 beretter The World Socialist Web Site, at Google har censureret trafikken på 13 førende venstreorienterede nyhedssider og derved mindsket trafikken ved at ændre logaritmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.