Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

O.J. Simpson får 20. juli en ny chance for prøveløsladelse

70-årig fængslet eksfodboldstjerne skal tale sin sag over for fire panelmedlemmer via video torsdag 20. juli.

Arkivfoto. 70-årig fængslet eksfodboldstjerne skal tale sin sag over for fire panelmedlemmer via video torsdag 20. juli.
Arkivfoto. 70-årig fængslet eksfodboldstjerne skal tale sin sag over for fire panelmedlemmer via video torsdag 20. juli.

Torsdag 20. juli kan blive en skæbnesvanger dag for den fængslede tidligere amerikanske fodboldstjerne O.J. Simpson.

Det er nemlig datoen for en høring, der kan få den 70-årige Simpson prøveløsladt fra et fængsel i Nevada 1. oktober.

20. juli skal O.J. Simpson således argumentere for en prøveløsladelse foran fire panelmedlemmer, der sidder i Carson City. Det sker via en videokonference fra Lovelock Correctional Center, hvor han sidder fængslet.

Det oplyser embedsmand David Smith fra fængslet ifølge NBC News.

O.J. Simpsons advokat, Malcolm LaVergne, siger, at han vil være sammen med sin klient under høringen i fængslet, der ligger knap 150 kilometer nordøst for Reno.

»Hvis han får lov til at blive prøveløsladt, er det min forudsigelse, at han vil foretrække at leve et stille liv,« siger advokaten.

O.J. Simpson blev frikendt for mordet på sin ekshustru, Nicole Simpson, og dennes ven, Ronald Goldman, i 1994. Men han tabte senere et civilt søgsmål om sagen.

Den tidligere fodboldstjerne afsoner en dom på 33 års fængsel for røveri og bortførelse under et overfald på et hotelværelse i Las Vegas i september 2007.

Simpson blev dømt for sammen med bevæbnede venner at storme ind på et værelse på Palace Station-kasinoet i Las Vegas og stjæle fra personer, som ville sælge klenodier fra den tidligere stjernes karriere.

O.J. Simpson har før stået over for medlemmer af kommissionen med ansvar for prøveløsladelser.

 

I juli 2013 fortalte han kommissionsmedlemmer, at han fortrød episoden på hotelværelset i Las Vegas, og at han har undskyldt over for de mennesker, det gik ud over.

Han fortalte også, at han har holdt et løfte til fængselsmyndighederne om at være en rollemodel for andre indsatte. Således fungerer han som mentor og rådgiver for andre fanger, når de kommer til ham med problemer, fortalte han.

Kommissionen bemærkede dengang, at Simpson har opført sig pænt og uden disciplinære anmærkninger under sin fængsling, ligesom det blev vurderet, at der er en lav risiko for, at han gentager sine lovovertrædelser.

I juli 2013 havde O.J. Simpson fortsat fire år tilbage, før han har afsonet sin minimumsstraf på ni års fængsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.