Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye boller på Grand Prix-suppen

Sidste år gik det ikke så godt. I år skal der ske noget nyt. Danskerne skal ikke finde et radio-hit, men en ægte Grand Prix-festsang. Og udvalget af sange med gang i er bedre end nogensinde, siger Grand Prix-ekspert.

Her er dem, der skal fremføre de ti sange til Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Herning lørdag 26. januar.
Her er dem, der skal fremføre de ti sange til Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Herning lørdag 26. januar.

DRs Melodi Grand Prix-ekspert, Ole Tøpholm, var torsdag eftermiddag i fuld gang med at lytte på prøverne til lørdagens store fest, Dansk Melodi Grand Prix 2013, hvor den danske repræsentant til det internationale Melodi Grand Prix skal findes. Han glæder sig over, at der nu - efter flere år med samme set-up - kommer andre boller på suppen.

- Vi skal prøve noget andet, end vi plejer. Hver gang, der er en bandsang med en enkel melodi, vi kan klappe med på, vinder den. Den slags er vi glade for i Danmark, men det er de ikke i Europa. Nu har vi prøvet det så mange gange. I år bliver danskerne tvunget til at vælge noget nyt, simpelthen fordi vi ikke har den opstilling på Grand Prix-scenen i år, siger Ole Tøpholm og roser årets artister for at have tænkt ud af boksen i gimmicks og dansetrin.

Det var Soluna Samay, der repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest sidste år med sangen »Should’ve Known Better«, hvor Danmark endte som nummer 23 ud af 26 deltagende nationer med kun 21 point. Soluna selv var så skuffet, at hun valgte ikke at mødes med pressen efter nederlaget.

Ole Tøpholm mener, at nederlaget skyldes, at der sidste år manglede fest og farver i det danske bud.

- Danskerne har stemt efter, hvad der et godt radiohit en mandag eftermiddag, men sammenlignet med alt det, de andre kommer med, virker de danske sange ret kedelige. Vi bliver ikke husket, siger han.

I år er der dog en række gode bud på en vindersang, skønt eksperten ikke ønsker at sige nogen navne.

- Jeg har en god mavefornemmelse. Der er flere sange, hvor jeg vil kunne gå direkte ud og sige, jeg er stolt, og det har jeg ikke kunnet gøre de andre år, siger han.

Hans opfordring til seerne er, at folk skal stemme på de numre, hvor de føler sig underholdt. Den gode melodi og sangstemme er vigtig, men det visuelle skal også med.

- Der har aldrig været så meget fest og farver og så meget gang i de 10 Grand Prix-sange, som i år. Der er virkelig knald på fra start til slut. Man kan godt indimellem blive rundtosset over, at der er så meget gang i den, men Melodi Grand Prix er en fest. Det er lørdag aften, og vi skal være i godt humør. Det lever Dansk Melodi Grand Prix i den grad op til i år, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.