Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny X Factor-dommer har haft en voldsom start

Mette Lindberg er ny som dommer i X Factor, og det har været en god, men også til tider voldsom oplevelse.

København: Når den nye sæson af X Factor får premiere i det nye år, sidder der en ny dommer mellem de to garvede herrer Thomas Blachman og Remee ved dommerbordet.

Den 32-årige sangerinde Mette Lindberg, der er forsanger i bandet Asteroids Galaxy Tour, er for første gang med til at sende håbefulde deltagere hjem eller videre i den populære tv-konkurrence.

Optagelserne til de indledende runder er allerede i kassen.

- Det har været sindssygt fedt, men man kan jo ikke altid forestille sig præcis, hvad man går ind til. Der var et par tidspunkter i processen, hvor vi havde været en masse nye ting igennem, hvor jeg tænkte "Hvad er det, jeg har sagt ja til", griner hun og fortsætter:

- Det er en voldsom ting at skulle have med mennesker at gøre, der enten skal gå videre eller afvises. Når man laver noget, der er så nyt, kan det godt føles lidt voldsomt i starten, men nu har jeg fået fod på det, siger hun.

Den nye kvinde i dommerflokken mener, at den konstruktive kritik til deltagerne er vigtig, og hun kunne sagtens bruge masser af tid på at hjælpe dem på vej. Det er dog ikke muligt, når tusindvis af unge som gamle kommer til auditions.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at man kan give hinanden kritik. Det kan være svært, når man har et meget kort møde med nogle du skal sende videre eller hjem og nå at formulere begrundelsen på meget kort tid. Folk har lagt så meget i det, så man vil gerne gøre det ordentligt. Jeg vænner mig aldrig til at sige "Det går ikke" eller "Jeg synes ikke, at du synger godt, siger hun.

Mette Lindberg tror, at hun får rollen som den omsorgsfulde dommer, men hun forsikrer, at hun også sagtens kan sige det, hun mener. Hun vil bare helst præsentere det på en ordentlig måde for deltagerne.

- Jeg er direkte, men også lidt en udglatter. Jeg kan godt lide, at det bliver leveret godt. Jeg har svært ved at være hård og kontakt overfor andre mennesker, siger hun.

Mette Lindberg kan opleves som en del af dommertrioen, når den niende sæson af X Factor har premiere den 8. januar næste år.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.