Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
TV:

Ny skilsmissekomedie kommer godt fra start

TV 2s nye serie, »Bedre skilt end aldrig«, der er instrueret af Hella Joof, har masser af kvikke replikker og en bittersød genkendelighed.

Lad ham gå, lad ham løbe. Line (Maria Rossing) kigger langt efter Martin (Peter Plauborg) i TV 2s nye skilsmissekomedie »Bedre skilt end aldrig«. Foto: Kim Høgh Mikkelsen /TV 2.
Lad ham gå, lad ham løbe. Line (Maria Rossing) kigger langt efter Martin (Peter Plauborg) i TV 2s nye skilsmissekomedie »Bedre skilt end aldrig«. Foto: Kim Høgh Mikkelsen /TV 2.

»Undskyld, jeg troede, det var et dyr, der kravlede på mig.«

Han vågner, mens hun ligger og vender og drejer sig i ægtesengen. Replikken siger det meste. Så langt ud er de kommet, ægteparret Line og Martin. Romantikken er foduftet. De har tabt gnisten. Ingen sex, tak, vi er gift! De har mistet det, de havde engang.

Og hun bliver da også enig om, at de er »vokset fra hinanden«, som de forklarer familien og vennerne til den stort anlagte, pinlige frokost, hvor de offentliggør skilsmissen og det nye arrangement, som skal træde i kraft, indtil de kan få solgt den gældtyngede murermestervilla:

Hver uge skiftes de til at bo ovenpå med parrets to døtre og katten, mens den anden har »friuge« i kælderen. Sådan er setuppet til TV 2s nye komedieserie »Bedre skilt end aldrig«, og den situation – separeret, men ikke væk fra hinanden – skal nok give rigelig med materiale til en fortsat serie, når gamle bindinger og nye muligheder kæmper med hinanden.

I det hele taget kom manuskriptforfatteren Mette Heeno godt fra start. Hun har forladt »Lærkevej«s kunstige komedieverden for i stedet at skrive sig tættere på virkelighedens ømme punkter med parforholdsproblemer, familiefnidder og grænseoverskridende betroelser, sådan som man nu langt om længe kan gøre det i moderne TV-serier.

Instrueret med let hånd

Og Hella Joof har instruret med let hånd. Der krydsklippes for eksempel på klassisk vis mellem mandesamtaler og kvindebetroelser. Og rollegalleriet, som indtil videre også tæller det umage par, vennerne Pernille og Rune (Katrine Greis-Rosentahl og Esben Dalgaard), Lines far og mor (Hanne Uldal og Anders Hove) samt den tilsyneladende uafsættelige lægesøster (Stine Schrøder Jensen) har lige tilpas med nuancer til, at vi interesserer os for dem.

I hovedrollerne er Maria Rossing og Peter Plaugborg et rigtigt godt par. Hun dominerer afsnittet, som man har indtryk af, at »generalen« længe har regeret over samlivet, balancerer glimrende mellem irriterende og irritabel, mellem det kontrollerende og det følelsesfulde. Sød og skrap. Og han er som mange mænd: på retræte og på evig løbetur.

Replikkerne er kvikke (»Din far vil bare være helt sikker på at få kræft, inden vi går ind«) og brugen af hashtags og mobilbeskeder, som seerne kan smuglæse, bidrager til fornemmelsen af, at »Bedre skilt end aldrig« er en bittersød komedie, der nok skal fange tiden i medgang og modgang.

Hvad: Bedre skilt end aldrig, Afsnit 1.

Hvor: TV 2, mandag aften kl. 20.45.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.