Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny sæson af »House of Cards« høster anmelderroser

»House of Cards« er tilbage med en ny sæson, og de fleste anmeldere er begejstrede.

Pressefoto: Parret Frank og Claire Underwood er indbegrebet af politisk kynisme. Til højre i billedet ses Frank Underwoods stabschef, Doug Stamper.
Pressefoto: Parret Frank og Claire Underwood er indbegrebet af politisk kynisme. Til højre i billedet ses Frank Underwoods stabschef, Doug Stamper.

Frank Underwood er tilbage.

Den nye sæson af tv-serien »House of Cards« havde premiere tirsdag morgen klokken 9:01 dansk tid på streamingtjenesten Netflix.

Såvel danske som udenlandske anmeldere er begejstrede for gensynet med den kyniske politiker Frank Underwood og hans tilsyneladende endeløse kamp for at opnå mere magt.

»Træk gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri,« skriver anmelderen fra den britiske avis The Telegraph, der giver sæson fem af »House of Cards« fire ud af fem stjerner.

Helt så begejstret er det danske medie Soundvenue ikke.

»Femte sæson er mere metodisk syvkabale end kunstfærdigt konstrueret korthus,« skriver Soundvenues anmelder.

Den nye sæson får dog alligevel fire ud af seks stjerner af mediet.

Det britiske film- og tv-magasin Empire kalder Frank Underwoods nyeste eskapader for »en af seriens bedste sæsoner«.

Mediet tildeler den nye sæson fire ud af fem stjerner.

»Rul gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri,« skriver anmelderen fra britiske Telegraph. Reuters/Carlo Allegri
»Rul gardinerne for, sæt telefonen på lydløs og gør klar til uhæmmet tv-kiggeri,« skriver anmelderen fra britiske Telegraph. Reuters/Carlo Allegri

Ekstra Bladets anmelder har kun set de første tre afsnit af den nye sæson, men mener allerede, at serien er tilbage i topform.

Den danske avis giver de tre første afsnit fem ud af seks stjerner.

»Efter et par sæsoner, hvor tempoet faldt, og spændingen blev udvandet og svækket, virker det, som om at seriens bagmænd har fundet ny ilt,« skriver Ekstra Bladets anmelder.

Amerikanske Hollywood Reporter er noget mere kritisk.

Deres anmelder opsummerer således sæson fem meget hurtigt.

»Starter kedeligt, men bliver sjov mod slutningen,« skriver anmelderen, der hverken tildeler stjerner eller karakter.

Første sæson af »House of Cards« udkom i 2013.

Siden har serien modtaget adskillige nomineringer og priser ved blandt Emmy-prisuddelingen og Golden Globe Awards.

Kevin Spacey, der spiller seriens hovedrolle, vandt blandt andet prisen for bedste mandlige skuespiller ved Golden Globe-uddelingen i 2015.

»House of Cards« er en genindspilning af en britisk miniserie fra 1990. Serien er baseret på en roman af forfatteren Michael Dobbs.

Alle 13 afsnit af den nye sæson af »House of Cards« er tilgængelige på Netflix. Her kan man også se de fire forrige sæsoner.

På Berlingske får den nye sæson også fem stjerner. Læs anmeldelsen her.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.