Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Berlinalen 2013

Ny film om Bowie og Iggy Pop

En ny film fortæller om de to rockstjerners Berlin-år, hvor de på få år producerede en håndfuld banebrydende album.

Her Iggy Pop (tv.) i Daddys Dance Hall i 1977 og David Bowie i Falkonerteatret den 24. juni1976.
Her Iggy Pop (tv.) i Daddys Dance Hall i 1977 og David Bowie i Falkonerteatret den 24. juni1976.

Rockfans vil fryde sig over et filmprojekt der er blevet annonceret på det europæiske filmmarked i Berlin, der netop nu afvikles parallelt med filmfestivalen i Berlin. Ifølge branchebladet The Hollywood Reporter har filmselskabet Altered Images færdiggjorte planer om en biografisk film, der skildrer David Bowie og Iggy Pops berømte kunstneriske eksil I Berlin i 1970erne, hvor de to rockstjerner lavede nogle af deres mest anerkendte album, heriblandt Iggy Pops "Lust for Life", der også bliver titlen på filmen.

Selv om Bowie/Pop-årene ligger næsten 40 år tilbage i Berlins rockhistorie, fik deres musik et langt eftermæle i form af sangene "Heroes", hvis "handling" udspiller sig i skyggen af Berlinmuren, og Iggy Pops "The Passenger" der skildrer livet på bagsiden af det dekadente Berlin. Instruktør bliver Gariel Range.

Berlin har selv forlængst anerkendt parrets betydning som kulturel fyrtårn i byens historie, og byen har derfor bidraget med støtte til filmen, der bygger på to skrevne biografier af Paul Trynka, nemlig "Starman: David Bowie" og "Open up and Bleed: Iggy Pop".

Den 66-årige Bowie har selv for nylig bidraget til mytologiseringen, da han for nylig udsendte sin første single i mange år med sangen "Where are they now?", der er en kryptisk beskrivelse af sine Berlin-år, og nævner en lang række Berlin-lokaliteter, heriblandt stormagasinet Ka-De-We.

Bowie og Iggy er tidligere blevet portrætteret i filmen "Velvet Goldmine", hvor det dog ikke var lykkedes producenterne at opnå rettigheder til kunstnernes sange. Hvorvidt det er tilfældet på den nye film, er endnu uvist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.