Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny DR-kanal skal tale til de unge

Den 28. januar får Danmark en ny TV-kanal. DR3 skal skaffe de unge seere til Danmarks Radio gennem musik, videnskab og humor. Den yngre generation skal nemlig lære noget, mens de bliver underholdt.

En video er blevet sat i gang på en storskærm, og korte klip fra kommende programmer flimrer hurtigt forbi og viser både blod, sex og musik. Der er ingen tvivl om, at man gerne vil tale til et ungt publikum. Måske er det lidt for tydeligt. Men det er ifølge DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn et problem, at DRs gennemsnitsseer er 50 år. DR skal være for alle danskere.

- DR har traditionelt haft svært ved at lave relevant indhold til den yngre gruppe. Det kan vi gøre bedre, siger hun på et pressemøde onsdag.

Mediedirektør for DR, Gitte Rabøl, lægger vægt på, at den nye kanal navnlig skal slå på videnskabsprogrammer, der henvender sig til de unge.

- Videnskabsprogrammer kan noget helt særligt, fordi de både rummer fascination, gør folk klogere og giver noget at snakke om. Derudover laves der jo fantastiske dokumentarprogrammer og dokumentarserier, som også er rigtig relevante for seerne på DR3. For os er det vigtige, at det er kvalitet, men det er klart, at de bliver valgt efter, hvad der interesserer de yngre, siger hun.

Den nye kanal byder blandt andet på serien »I Putins fodspor«, hvor drengene fra Monte Carlo tager til Rusland og forsøger at leve som landets præsident. I et andet program »De uperfekte« søger fysisk- og psykisk uperfekte mennesker efter kærligheden. I programmet møder man blandt andre Kim, der har OCD (tvangstanker, red.) og derfor har svært ved at få nogen med hjem i lejligheden.

Musikken skal også mere i fokus, og det betyder, at hver lørdag dedikeres til musik fra både ind- og udland. Derudover byder DR3 på udenlandske serier som Girls og the Walking Dead.

Et par værter fra DR Mama kommer også på skærmen på den nye kanal, blandt andre Thomas Skov, som optræder i sit eget program.

- Jamen i første omgang skal jeg lave et sportsprogram, hvor jeg prøver ti forskellige sportsgrene, som er mere eller mindre vanvittige. Det gør jeg for at vise folk og mig selv, at der er andre sportsgrene end badminton, fodbold og standarddans. Programmet er både for folk, der kan lide sport, for folk der ikke kan lide sport, folk der engang har dyrket sport eller overvejer at dyrke sport. Det er sport, men ikke på den der nørdede måde, siger han.

Thomas Skov måtte kun gå til dans og fodbold som barn, og det har givet ham lyst til at afprøve de ting, han ikke fik lov til i barndommen.

- Jeg siger ikke, at jeg var blevet en kæmpe ishockeystjerne, men det kunne jeg muligvis være blevet. Der var ikke rigtig nogen ting, jeg blev god til, da jeg var barn. Jeg tror, at hvis jeg var blevet sendt til ishockey eller udspring eller MMA (en blanding af kampsportsgrene, red.), da jeg var barn, ville jeg være en stor stjerne i dag, siger han.

DR3 sender for første gang mandag den 28. januar klokken 20.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.