Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Nedtælling

Nu kommer sommerfuglene

Den røde løber blev rullet ud i Imperial, da der tirsdag var gallapremiere på filmen »Swinger«. Skuespiller Lisbeth Wulff har skrevet dagbog fra dagen.

Lisbeth Wulff på den røde løber til premieren på Swinger.
Lisbeth Wulff på den røde løber til premieren på Swinger.

06.29

Befinder mig i en yndig drøm med store bløde hvide skyer ... jeg kan flyve, jeg kan sgu flyve. Jeg skal ikke anstrenge mig, bare baske lidt med vingerne…

06.30

Vækkeuret ringer, det er morgen. Nå, ok jeg kan ikke flyve ... øv surt, hva? Hvad er det for en dag i dag? Fuck – jeg skal barbere ben … shit, vi har premiere i aften, kort guldnederdel på den røde løber … My God … og jeg skal i morgen-TV lige om lidt med Rasmus og Martin (Botoft og Buch, red.). Vi skal snakke om »Swinger«, og vi vil helt sikkert blive spurgt om, hvordan det er at være nøgne på film.

07.30

Sidder roligt ned med en STOR stærk kop kaffe – jeg har styr på det. Spiser morgenmad med min søn og Rasmus, vi er i tophumør alle tre. Snakker om alt muligt. Pludselig kan jeg se, at tiden er løbet lidt fra mig. Jeg vinker, mens jeg pakker min taske og tager sko og jakke på, men hvor er mine nøgler? Åh nej – det kan ikke være rigtigt, hvor er de skide nøgler? Jeg ved, jeg har dem … et sted. Rasmus smiler: »Ok, vi hjælper lige mor. Hvor havde du dem sidst?«

07.45

Ankommer forpustet til TV2 studiet i Tivoli. Solen brager ned. Forklarer TV2-folkene, at Rasmus kommer lige om lidt. Han skal lige finde mine nøgler … ej, det er gas. Hyggelig stemning omkring studiet – alle spiser gryn med mælk på. Det kan de åbenbart godt li’. Kokken Gorm står og kokkererer foran kameraret – og sundhedsguruen Michelle kommer ud fra sminken. Vi ævler derud af om kettlebelts og grøntsagsjuice, og så ankommer Martin. Vi sætter os på en sten og venter på, at det er vores tur i sminken.

Selfie fra interviewet i hos TV2 studiet i Tivoli.
Selfie fra interviewet i hos TV2 studiet i Tivoli.

08.30

Vi er på live. Det er superhyggeligt at sidde sammen med Rasmus og Martin. De snakker løs. Journalisten Heidi Frederikke kigger så på mig og stiller et par nøgenspørgsmål, som jeg svarer på … ja jo… det er da lidt grænseoverskridende … og ja jo, det betyder meget, at man har tillid til sin instruktør og sine medspillere etc. Vi er færdige – det gik fint. Vi siger farvel. En TV2-dame vil have et billede af os til facebook. Vi tager et … nej om igen, for Rasmus har en stor serviet i hånden. Det duer ikke. Vi tar et par stykker til – okay, nu har hun ti billeder. Det må være fint.

10.00

Jeg holder møde med kommunikationsmedarbejder Sanna fra Teater Republique over en kop kaffe i Lagkagehuset. Jeg skal medvirke i kunst-teater- forestillingen »Griskhed«, som kunstner John Kørner og instruktør Kamilla Wargo skal iscenesætte. Den indgår i en serie om de syv dødsynder. Det glæder jeg mig vanvittig meget til. Vi starter prøver om halvanden uge. Sanna vil filme mig til facebook, hvor jeg siger lige hvad der falder mig ind om griskhed, hovmod, lyst, misundelse etc. Jeg forsøger… Sanna er glad. Vi griner meget.

13.30

Hjemme igen. Skal interviewes over telefonen af en radiostation på Fyn om »Swinger«. Det er et hyggeligt interview. Til slut siger journalisten, at det er den sjoveste danske komedie, han nogensinde har set. Han vil købe den på dvd, ligeså snart den udkommer. Jeg vil ikke ødelægge den gode stemning ved at sige, at dvd’erne udgår fuldstændig, inden det sker. Vi slutter, og jeg lover snart at komme til Fyn. Jeg tager en treo og en lur.

15.00

Besøger min veninde Yunah på Istedgade. Hun er makeupartist og giver en hånd, når jeg skal være fin. Jeg kan mærke, at nu kommer sommerfuglene. Hun spørger, om jeg er nervøs. Det er jeg slet ikke, svarer jeg … med løg på. Det er jo et kæmpe lærred i Imperial, og der kommer rigtig mange mennesker. Vi bliver enige om, at hun skal sminke mig diskret... elegant.

Makeuppen bliver lagt af veninden Yunah på Istedgade.
Makeuppen bliver lagt af veninden Yunah på Istedgade.

17.00

Hjemme igen. Mormor er ankommet lige fra arbejde. Hun er socialrådgiver – still going strong. Hun skal passe vores søn. Vi har god tid, inden vi skal afsted. Der er ingen stress. Vi drikker te, og hun viser mig billeder fra sin telefon. Hun har lige været på grupperejse i Estland, Letland og Litauen. Billeder af mindesmærker og folkedragter, og der er både en, der hedder Hanne og Kirsten og Lene, jeg har sgu en sød mor.

19.30

Swingerfilmens »mor«, producer Meta Foldager, har inviteret os hjem til hende, inden premieren starter. Hun bor meget tæt på Imperial. Vi drikker champagne og spændingen stiger. Vi skal alle gå i samlet flok til biografen. Men så regner det, åh nej, hvad gør vi? Alle går ud på altanen og kigger op på himlen. Regnen stopper. Vi går afsted. Det er brandhyggeligt at være sammen med hele swingerholdet igen.

21.30

Gallapremieren starter. Kameraerne blitzer. Vi svarer på spørgsmål fra de kulørte blade. Hvor er vores tøj fra? Hvad er vores forhold til swingere? Om vi har researchet til vores arbejde? Om vi har været i swingerklub sammen allesammen? Jeg ser min storebror Morten og Tine gå forbi – han blinker til mig. Vi griner. Det bliver en god premiere, kan jeg mærke.

Selfie i Imperial.
Selfie i Imperial.

02.30

Står på Rådhuspladsen med Martin og kigger efter taxaer. Premieren er overstået. Vi skal hver vores vej. Rasmus er lige kørt til Fyn. Han skal filme kl 5.30 i morgen tidlig. Jeg har ondt i mine fødder på grund af de høje hæle. Vi er glade. Snakker om det hele. Martins ungdomsven Kiks grinede så meget under filmen, så Martin måtte tysse på ham. Vi griner. Vi er enige om, at Mikkels tale var super. Min familie kunne skide, skidegodt li filmen, og den og den sagde det og det. God stemning blandt publikum. Vi læser et par sms’er - sådan – high five ... og tak til en rigtig, rigtig dejlig premiere.

03.30

Lukker øjnene. Leder lidt efter de der skyer og den der blå himmel. Ej, jeg orker ikke en drøm, hvor jeg skal flyve, jeg er for træt… der går to sekunder, og jeg sover som en sten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.