Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu bliver omstridt orkester til Danmarks Underholdningsorkester

Tilsagn fra flere store spillere i dansk erhvervsliv skal sikre DR UnderholdningsOrkestrets genopstandelse uden for DR. Orkestrets første koncert bliver 1. februar.

Underholdningsorkestret - her ved sin sidste koncert i DR - genopstår og giver sin første koncert 1. februar.
Underholdningsorkestret - her ved sin sidste koncert i DR - genopstår og giver sin første koncert 1. februar.

DRUnderholdningsOrkestret genopstår nu som Danmarks Underholdningsorkester og spiller sin første koncert søndag 1. februar kl. 16.00 i Konservatoriets Koncertsal. Det ligger fast efter et møde mellem Dansk Musiker Forbunds faglige sekretær, Steen Jørgensen, og DR.

»Resultatet af mødet med DR var fuld accept af at gå videre med projektet. Både med hensyn til orkestrets nye navn, Danmarks Underholdningsorkester, og med hensyn til den koncertvirksomhed, der er planlagt 1. februar,« siger han til fagbladet Musikeren.

Selv om den internetindsamling, der har været i gang siden før jul, kun er nået op på godt én million ud af de tre millioner kroner, man havde håbet på, er der kommet så positive tilkendegivelser fra flere store spillere i erhvervslivet, at initiativtageren, komponisten John Frandsen, godt tør gå videre med projektet.

»Vi har et fundament nu, der kan give os arbejdsro de kommende måneder til at få en langsigtet løsning på plads. Vi er vældig optimistiske,« siger han til Berlingske.

Danmarks Underholdningsorkesters første koncert bliver med Adam Fischer på dirigentpodiet og sopranen Henriette Bonde-Hansen som solist. på programmet er tre Mozart-kompositioner, Symfoni nr. 25 i g-mol, koncertarien Exsultate Jubilate samt Symfoni nr. 35 i D-dur – Haffner-symfonien.

Overskuddet fra billetsalget går ubeskåret til etableringen af Danmarks Underholdningsorkester. Billetter via billetlugen.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.