Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordisk Råds Litteraturpris til Sofi Oksanen

Romanen "Renselse" af Sofi Oksanen er så god, at den fortjener at få en af de mest prestigefyldte litteraturpriser på vore breddegrader.

Sofi Oksanen vandt Nordisk Råds Litteraturpris 2010.
Sofi Oksanen vandt Nordisk Råds Litteraturpris 2010.

- Med sin tredje roman, "Renselse" viser den finske forfatter Sofi Oksanen (født 1977) sin fulde styrke.

Web-tv:
Sofi Oksanen er en fortjent vinder

Sådan lød det her til formiddag fra Nordisk Råds priskomité, da det blev begrundet, hvorfor lige netop dette værk får Nordisk Råds litteraturpris 2010.

Interview: "Kunst kan ændre verden"

- På baggrund af et rigt, udtryksfuldt sprog væver hun et konkret, historisk stof, den sovjetiske besættelse af Estland, sammen med en brændende global samtidstematik - menneskehandelen omkring Østersøen, hedder det videre i motiveringen.

Da "Renselse" blev anmeldt her i avisen, skrev vores anmelder Sarah Skarum blandt andet:

- Man læser med stive fingre og tilbageholdt åndedræt, det er næsten ubærligt at læse videre, men man vender siderne for at vide, hvad der sker, mens man øver sig i at læse langsomt nok til at kunne nyde sproget, der føles som en tatovørnål i hjernebarken. »Renselse« er rystende, uafrystelig og vanvittigt god. Men den tager tid at komme sig over. Hvis man overhovedet kan.

Anmeldelse:
Føles som en tatovørnål i hjernebarken

Nordisk Råds Litteraturpris, der er på 350.000 danske kroner, overrækkes i forbindelse med Nordisk Råds session i Reykjavik til efteråret.

Danskerne Ida Jessen og Peter Laugesen var også nomineret til prisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.