Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norden bliver foldet ud ved Themsens bred

Southbank Centre i London er centrum for et nyt nordisk kulturfremstød, der bliver skudt i gang i dag. På programmet er både hygge, lykke, kanelbollebagning, kunst og musik.

Nordic noir, Nordic parenting, Nordic living, Nordic food og Nordic design, for ikke at tale om den internationale begejstring for hygge som en særlig nordisk tilgang til livet. Nordens kultur og livsstil har i et stykke tid haft medvind i udlandet, og fredag bliver der båret brænde til bålet, når kulturfremstødet »Nordic Matters« åbner på kulturvenuet Southbank Centre i London.

»Vidste du, at Sverige, Danmark, Norge, Island og Finland alle er blevet valgt som verdens bedste lande at være kvinde i? Eller at FN har kåret Danmark som det lykkeligste sted på planeten?,« lyder det indledningsvis Southbank Centres website, hvor »Nordic Matters« bliver præsenteret.

Det nordiske kulturfremstød bliver blandt andet skudt i gang med dansk/svensk jazz ved Jasper Høiby og Emilia Martensson, den norske folkemusiker Pål Moddi Knutsen, den islandske forfatter Sjon og den finske journalist Anu Patanen, der har skrevet bogen »The Nordic Theory of Everything«, hvor hun beskriver forskellen på livet i USA og Norden.

Herefter vil man blandt andet kunne deltage i et stort kanelbolle-bakeoff, en Lego-workshop med leg, paneldiskussioner om blandt andet ligestilling og bæredygtighed og se på kunst af blandt andre Jesper Just og Henna-Riikka Halonen og spise skandinavisk streetfood.

Det var de nordiske landes kulturministre, der tilbage i 2015 gik sammen om at lave et fælles nordisk kulturfremstød og blandt mange mulige steder valgte South-bank Centre som centrum for »Nordic Matters«.

»Vi lærer måske endda noget om os selv og forbindelser mellem de nordiske lande,« sagde daværende kulturminister Bertel Haarder (V) om begivenheden i den forbindelse.

»Nordic Matters« er kurateret af Southbank Centre, som også står for det meste af finansieringen, dog med bidrag fra Nordisk Ministerråd, de nordiske landes statslige kunstfonde samt Nordisk Kulturfond. Programmet bliver løbende opdateret, og »Nordic Matters« varer hele året og slutter dermed først i december 2017.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.