Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

New York Times nedgør "Borgen"

Danskernes yndlingsdrama keder anmelder i USA.

Statsminister Birgitte Nyborg Christensen i skikkelse af skuespilleren Sidse Babett Knudsen besøger i serien af »Borgen« de danske tropper i Afghanistan.
Statsminister Birgitte Nyborg Christensen i skikkelse af skuespilleren Sidse Babett Knudsen besøger i serien af »Borgen« de danske tropper i Afghanistan.

Det er muligt, danske seere er tiltrukket af Birgitte Nyborgs kamp for at få henholdsvis hjemme- og statsministerrollen til at hænge sammen. New York Times er ikke.

Anmelder Allessandra Stanley skriver i den amerikanske avis, at "Borgen" er "en thriller vævet omkring den formentlig mest kedelige konflikt i Europa: Parlamentsvalg i Danmark."

Dommen falder i en artikel, der handler om nye film og tv-serier, der har politik som tema.

"Borgen" er på vej tiil at blive vist på en mindre amerikansk kanal. Det hedder yderligere om det danske drama i New York Times:

"Serien, som er vist med undertekster, er produceret af folkene bag den oprindelige danske mini-serie "The Killing." (den amerikanske udgave af ""Forbrydelsen", red.).

Den amerikanske TV-station NBC er sikkert ikke glad for at læse dommen i den store amerikanske avis. Stationen har planer om en genindspilning af "Borgen." Hvilket anmelderen heller ikke forstår, da der, ifølge hende er tale om "en dyster, nordisk version af "The West Wing,"" Lige som den danske dramaserie "finder en bemærkelsesværdig mængde af drama og spænding i centrum-venstre alliancer, pensionsordninger og tv-transmitterede debatter," som Allessandra Stanley udtrykker det med åbenlys undren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.