Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Netflix for milliardærer slår an i USA

Amerikansk firma har succes med hjemmebio-koncept, hvor startprisen er 35.000 dollars - men så er filmene også premiere-aktuelle.

Amerikanerne kan nu se film som »Gods of Egypt« hjemme i stuen på premieredagen - men det koster.
Amerikanerne kan nu se film som »Gods of Egypt« hjemme i stuen på premieredagen - men det koster.

Ville det egentlig ikke være meget nemmere, hvis man kunne få de biograf-aktuelle film direkte hjem i hjemmebiffen fra premieredatoen - eller endda lidt før?

Selvfølgelig ville det da være det, men det har tidligere krævet, at man kendte nogen, der var noget ved filmen og kunne skaffe en kopi. Eller downloadede ulovligt med tvivlsom kvalitet og mulig straf hængende over hovedet. Men sådan er det ikke længere i USA - nu kræver det bare, at man er rig.

Det er firmaet Prima Cinema, der står bag det, der er blevet kaldt »Netflix for milliardærer«. Det er dog nærmere et »Pay pr. view«-system, hvor man først skal have installeret en boks for at kunne downloade de biografaktuelle film. Og boksen koster ganske enkelt boksen: 35.000 dollars eller 240.000 kroner. Og så koster filmene i øvrigt 500 dollars stykket - 600 hvis det skal være i 3D.

Blandt investorerne i firmaet er de store filmselskaber, så man er ude over rettighedsslagsmålet om de enkelte storfilm. Alle de nye film downloades automatisk til anlægget en uges tid før premieren, så kunderne er sikre på, at de er klar til at køre og ikke hakker i streamingen, som det sker i de almindeligt dødeliges net-tjenester.

Man kan godt glemme at skillinge sammen om boksen - den er strictly personlig. Faktisk foregår filmlejen ved hjælp af ens fingeraftryk, som indbygges i boksen ved bestillingen, så der er ingen debat om, hvem der har fyret de 500 dollars af på en ny komedie med Mark Wahlberg og Will Ferrell.

Angiveligt har Kim Kardashian og Kanye West sikret sig et anlæg, skriver US Weekly. Og salget går strygende, hævder Prima Cinema.

»Omsætningen af systemet er gået så godt, at selskabet har fået et breakout year,« siger indholdschef Richard Jenkins, til Daily Mail. Han ser nu frem til en kommende udbygning af systemet - en såkaldt 4K version, der er udviklet sammen med Dolby og kombinerer den ypperste lydkvalitet med visning af filmene i Ultra-HD.

Men det er selvfølgelig heller ikke gratis. De nye bokse forventes at komme til at koste 50.000 dollars pr. bruger.

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.