Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nedskæringer og salg: Det ved vi om regeringens medieudspil

Her er hovedpunkterne i regeringens mediepolitiske forslag som erfaret af DR og TV 2 og bekræftet over for Berlingske.

Bag Facaden: Søren Espersen. Deltager i Cordua og Steno på Radio 24syv, sammen med Karen Ellemann (V) og Rasmus Prehn (S)
Bag Facaden: Søren Espersen. Deltager i Cordua og Steno på Radio 24syv, sammen med Karen Ellemann (V) og Rasmus Prehn (S)

Efter mange måneders debat, publikumsundersøgelser og oplæg fra kulturminister Mette Bock (LA), præsenterer hun og regeringen torsdag udspillet til et medieforlig for de næste fem år.

I forvejen havde regeringen opnået enighed med DF om nedskæring af DR og omlægning af licens til lavere skattefradrag, men der er stadig mange store ændringer på vej i regeringens udspil. Her er hovedpunkterne - som erfaret af flere medier:

Radio24syv står til at blive beskåret med 33 procent over fem år. Radiostationen, som i dag drives af et selskab under Berlingske Media og har et årligt budget på godt 90 millioner kroner, forventes desuden at få friere regler at arbejde ud fra - blandt andet med mulighed for at skaffe sig andre indtægter.

TV 2-regionerne skal spare to procent om året, svarende til ti procent over de næste fem år.

40 procent af statens ejerskab af TV 2 sættes til salg.

DR, hvor der allerede er enighed mellem DF og regeringen om en besparelse på 20 procent over fem år, skal lukke to af sine seks TV-kanaler.

Der skal gives sendetilladelse til en ny TV-kanal, der skal sende kultur og folkeoplysning. Kanalen skal sendes i udbud, så private medier kan byde på den.

Public service-puljen øges, så den i 2023 når op på 220 millioner kroner. Det er en firedobling i forhold til i dag. Public service-puljen bevilger penge til TV-serier og dokumentarfilm produceret af andre end DR - især TV 2 har fået mange penge fra puljen til TV-serier.

Dagbladenes mediestøtte omfordeles, så penge skal gå fra de store landsdækkende aviser til de mindre regionale og lokale dagblade.

Digitale medier skal have samme momsfritagelse, som de trykte aviser får i dag.

Regeringen fremlægger sit medieudspil torsdag kl. 13.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.