Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Naser Khaders spørgsmål er underlige«

Flere kulturordførere undrer sig over de spørgsmål, som Naser Khader har stillet kulturministeren om filminstruktøren bag den planlagte Omar El-Hussein-film, Manyar Parwani.

En række spørgsmål, som den konservative Naser Khader har stillet om filminstruktøren Manyar Parwani, vækker nu kritik fra flere sider af folketingssalen.

Manyar Parwani arbejder på en film om gerningsmanden bag skudattentaterne i København i februar sidste år, Omar El-Hussein, og har i den forbindelse allerede modtaget 90.000 kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut. Karakteren af Parwanis researcharbejde fik tirsdag Naser Khader til at stille spørgsmål om ministerens syn på økonomisk støtte til Manyar Parwanis projekt. (Se faktaboks).

SFs kulturordfører, Holger K. Nielsen, mener, at Naser Khader er ude på et skråplan, når han beder ministeren tage stilling til sådanne spørgsmål.

»Vi har et princip om armslængde i kulturpolitikken, og det synes jeg, at vi skal holde fast i. Hvis kulturministeren skal til at tage stilling til enkelte kunstnere, så er konsekvensen, at kunsten bliver styret politisk. Det er et skråplan, Naser Khader er ude på.«

Alternativets kulturordfører, Rasmus Nordqvist, mener heller ikke, at det er ministerens opgave at tage stilling til, hvordan støtten fordeles til enkelte kunstnere.

»Naser Khaders spørgsmål er underlige. Det er ikke ministeren, der uddeler penge. Vi laver kulturpolitisk nogle rammer og har nogle folk til at sidde og fordele midlerne. Det er professionelle, dygtige mennesker, vi sætter til det, og det skal vi ikke gå ind og blande os i,« siger han.

Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, understreger, at et hvert folketingsmedlem har ret til at stille de spørgsmål, de vil, til ministeren, men henviser ellers til armslængdeprincippet.

»Det ville være et brud på armslængdeprincippet, hvis ministeren tog stilling til fordeling af støtte til enkelte personer, men ministeren kan jo bare svare, at han ikke kan blande sig i tildeling af støtte til kunstnere,« siger han.

Heller ikke Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard, mener, at det er ministerens opgave at tage stilling til, hvem der skal have støtte, eller om en kunstner er troværdig.

»Jeg undrede mig meget, da jeg så de spørgsmål. Det er helt klart ikke ministerens opgave at tage stilling til det, og hvis man så mener, at de strukturer, som fordeler støtten, ikke gør det efter de rigtige retningslinjer, så kan man diskutere retningslinjerne,« siger han og tilføjer:

»I så fald kan vi jo diskutere, om der skal være en retningslinje, der hedder, at der aldrig skal gives støtte til personer, som Naser Khader ikke har tillid til.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.