Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Når du dør, kan du blive til en LP

Britisk pladeselskab smelter din aske ind i vinyl og presser hele herligheden til den perfekte musikgave for tid og evighed.

Grammafonplade.
Grammafonplade.

Nogle vil bare begraves.

Andre vil bisættes, brændes bagefter og have asken sat i jorden.

Og andre igen vil så ende tilværelsen som gammeldags grammofonplade.

Det musikalske tilbud kommer fra en britisk baseret virksomhed med speciale i alternative afskeder med jordelivet.

Virksomheden hedder Andvinyl og sælger de anderledes ydelser via en hjemmeside med dødningehoveder og stemninger fra kirkegården.

Medarbejderne selv kalder det voksende fænomen for »FUNerals« - et uoversætteligt ordspil på de engelske ord for både »sjov« og »begravelse«.

Og bare rolig: »Vi har holdt siden i en let og uhøjtidelig tone,« skriver Andvinyl. »Men alle services udføres skam med største respekt og følsomhed.«

Du beder altså dine pårørende sende din aske til Andvinyls hovedkvarter. Virksomheden rører dernæst asken ind i vinyl og presser det hele til en grammofonplade. Og pladen kan så fyldes med lyde efter dit eget valg - det kunne være dit testamente, din rørende besked til de nærmeste eller elsket musik fra dine år som levende.

Grundpakken koster godt 26.000 kroner og dækker almindeligt cover plus labels på pladen. Den perfekte gave til drengene i det gamle heavyband eller kollegerne i symfoniorkestret. En almindelig krop rækker i parentes bemærket til omkring 30 album.

Mellempakkerne tilbyder mere raffinerede løsninger og inkluderer bidrag fra kendte kunstnere. Portrætmalere som James Hague og Paul Insect kan for eksempel forevige dig formedelst 30.000 kroner ekstra. Andvinyl har også allieret sig med sangskriveren Jason Leach fra House of Fix, der kan hjælpe dine efterkommere med den helt rigtige musik.

De store pakker tilbyder alt fra arrangementer med rutinerede eventmagere til distribution gennem såkaldt respektable pladebutikker verden over.
I den mere morbide ende: Hvis du ikke vil ofre hele din krop på sagen, modtager Andvinyl også kropsdele. Bare man har fået dem kremeret forinden. Og betaler fuld pris.

Kæledyr er for resten hjertelig velkomne i vinylens vidunderlige verden.

Skal familiens elskede Muffin eller lille Kleopatra ikke have et efterliv under pickuppen?

Prisen er i begge tilfælde den samme som prisen for hele det musikalske menneske - hvilket for en umiddelbar betragtning lyder både forståeligt og passende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.