Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Musikskoler fejret i Tivoli

Flere end 5.000 musikskoleelever deltog i weekendens Musikskoledage i Tivoli, der blev afholdt for 27. gang. Ungdomssymfoniorkestret PRESTO og Middelfart Kommune blev hædret for deres indsats.

Foto: Bureau Jantzen.
Foto: Bureau Jantzen.

Det var kulminationen på to dage for fuld musik, da ungdomsorkestret PRESTO og Middelfart Kommune søndag eftermiddag som led i de årlige Musikskoledage i Tivoli blev hædret med to priser fra Dansk Musikskolesammenslutning, DAMUSA.

PRESTO, der er Region Sjællands symfoniorkester for unge mellem 12 og 25 år, modtog prisen som Årets Musikskoleensemble 2016. Orkestret består af ca. 40 elever fra regionens musikskoler og MGK Sjælland og får prisen for »at være et samlende ungdomsorkester for elever fra hele Sjælland og Lolland Falster med et højt ambitionsniveau, et stærkt socialt sammenhold og en bred opbakning.« I prisen indgår et legat på 10.000 kr.

Prisen som Årets Musikskolekommune gik til Middelfart Kommune. I år er der lagt vægt på, at Årets Musikskolekommune har gjort en særlig indsats for samarbejdet mellem musikskole og folkeskole, og i begrundelsen fremhæves netop Middelfart Kommunes prioritering af det samarbejde, bl.a. »gennem partnerskabsaftaler, musikvejledere på alle skoler og ved en grundig og velovervejet indsats i folkeskolernes understøttende undervisning.« Med prisen følger et tilskud på 10.000 kr. til indkøb af et kunstværk efter eget ønske.

Det er 27. gang, Tivoli lægger scener til musikskoleorkestre fra hele landet, og deltageranatallet har været det største nogensinde med flere end 5.500 tilmeldte fra 68 forskellige musikskoler.

»Musikskolernes arbejde er et afgørende vigtigt grundlag for hele musikkulturen herhjemme. Både når det gælder bredden og talenterne. Prisuddelingen er sammen med Musikskoledage i Tivoli en årlig fejring af musikskolerne og et skulderklap til det store arbejde, der finder sted ude i landets musikskoler,« siger Nina Ulf Jørgensen, generalsekretær i DAMUSA.

Musikskolernes stor i disse år over for nye og store udfordringer, bl.a. som en konsekvens af folkeskolereformen, der forpligter musikskoler og folkeskoler til at samarbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.