Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mira Wanting er død

Skuespiller Mira Wanting døde 22. december.
Skuespiller Mira Wanting døde 22. december.

Skuespilleren Mira Wanting er død af livmoderhalskræft. Hun blev 34 år.

I en netop udsendt pressemeddelelse fremgår det, at den 34-årige Mira Wanting fredag blev bisat i dybeste stilhed og under private forhold, efter Mira Wantings og hendes families ønske.

- Det er med stor sorg, at vi på vegne af skuespillerinde Mira Wantings familie, skal meddele, at Mira Wanting er sovet stille ind efter et 1-årigt forløb med cancer, meddeler familien i pressemeddelelsen.

- Mira Wanting vil blive husket som et lysende, kærligt, lattermild, og varmt menneske, en utrolig fighter til det sidste hvor hun troede på helbredelse, en beundringsværdig styrke, og med et stort mod på livet, skrives der videre.

Mira Wanting, der de sidste fem uger op til sin død boede på hospice, efterlader sig to døtre - Alberte på 13 år og Filippa på to et halvt år.

Den enlige mor til de to piger blev for alvor kendt, da hun spillede veninden til Anja i »Anja og Viktor«-filmene. Hun har også medvirket i tv-serier som »Hvide løgne« og »Maj og Charlie«, der begge blev vist på TV3. Den sidste film, Mira Wanting medvirkede i, var »Klassefesten« fra 2011.

Det var under indspilningerne til »Kærlighed ved første hik«, at Mira Wanting mødte sin store kærlighed gennem næsten 10 år, skuespilleren og vinder af »Vild med dans«, Robert Hansen. Et par år efter bruddet med Robert Hansen mødte Mira Wanting en ny mand, som offentligheden kun har kendt som Jesper.

Med Jesper fik hun datteren Filippa, der i dag er to år. Men forholdet til den yngste datters far holdt ikke, og i et års tid har Mira Wanting levet alene.

Ifølge overlæge Iben Holten i Kræftens Bekæmpelse, som Mira Wanting selv har været ambassadør for, kunne den unge mor formentlig have undgået sygdommen, hvis hun var blevet vaccineret mod livmoderhalskræft. Sygdommen opstår nemlig via et virus, der bliver spredt fra mand til kvinde i forbindelse med samleje.

- Hun kan så godt have taget imod tilbuddet om en såkaldt smear-prøve, der tilbydes gratis til alle kvinder mellem 23 og 50 år. Men den test er imidlertid ikke 100 procent sikker. Nogle får kræft alligevel. Måske har hun ikke regelmæssigt taget imod tilbuddet om at få taget den celleprøve. Vi ved det ikke. En mulighed er også, at hun er blevet ramt af en særlig aggressiv form for kræft, som udvikler sig hurtigt, sagde Iben Holten til BT, da det blev kendt, at Mira Wanting led af kræft.

Hun opfordrer på baggrund af skuespillerens kræfttilfælde alle kvinder til at blive både vaccineret og tjekket hver tredje år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.