Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Michael Moore melder sig i Oscar-boykot

Dokumentarfilmskaberen tilslutter sig farvede filmfolks boykot af Oscar-showet efter manglende nomineringer til sorte.

Michael Moore - boykotter Oscar-uddelingerne.
Michael Moore - boykotter Oscar-uddelingerne.

Balladen om de manglende Oscar-nomineringer fortsætter med flere meldinger om boykot af Oscar-showet den 28. februar. Senest har dokumentarfilmskaberen Michael Moore sluttet sig til de boykot-listen, hvor blandt andre instruktøren Spike Lee allerede står.

»Alene ideen om, at man to år i træk kan nominere 40 skuespillere, og ingen af dem er sorte, er simpelthen skør,« siger den Michael Moore til magasinet The Wrap. Moore har selv vundet en Oscar for filmen »Bowling for Columbine«, og sidder også i det amerikanske akademi, der står for nomineringerne og udvælgelse af prismodtagere som bestyrelsesmedlem for dokumentarfilmskaberne.

»Jeg er stolt over at sidde i Akademiet, og jeg ved, at Cheryl (Boone Isacs, præsident for Akademiet, red) er ærlig om, at hun er sønderknust over situationen og gør, hvad hun kan, for at redde den. Men hvis jeg kan hjælpe med at låne mit navn til en protest-aktion, så gør jeg gerne det,« sagde Michael Moore til The Wrap.

Michael Moore mener dog, at der sker fremskridt allerede i Oscar-baglandet. Siden han blev valgt ind  i bestyrelsen for dokumentaristerne i 2010 er antallet af farvede blandt de cirka 150 akademimedlemmer fra dokumentarbranchen gået fra nul til 12. Det virkelige problem ligger hos filmindustrien, mener Michael Moore.

»En fisk rådner fra hovedet og nedad, og hovedet her er industrien. De store filmstudier har været en industri domineret af hvide mænd altid. Når man er i New York, arbejder man automatisk sammen med african-american, mens man i Los Angeles kan være i tre dage fyldt med møder uden at møde en eneste african-american, der ikke er i et service-job,« lyder kritikken fra Michael Moore.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.