Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

MGP slår de voksnes Melodi Grand Prix

I aften er det de unge sangtalenters tur til at indtage Boxen i Herning. Modsat de voksnes Melodi Grand Prix i lørdags, hvor Boxen kun var halvt fyldt op, vil der i aften blive hujet og klappet fra alle stolerækker.

I aften er sidste års MGP-vindere Sarah, Lea og Aksel fra gruppen Energy tilbage på scenen. Men denne gang for at give MGP-sejren videre.
I aften er sidste års MGP-vindere Sarah, Lea og Aksel fra gruppen Energy tilbage på scenen. Men denne gang for at give MGP-sejren videre.

I lørdags var det Emmelie de Forest, der med sangen "Only Teardrops" sang sig til en plads i det internationale Melodi Grand Prix. I aften står Boxen igen klar til Grand Prix fest. Men denne gang er det de 8-15-årige sangtalenters tur til at synge sig ind i hjerterne på det kæmpe store publikum ved MGP 2013.

Knap 11.000 billetter er der blevet solgt til aftenens MGP-show, så ingen sæder er tomme. Til sammenligning var Boxen kun fyldt halvt op ved sidste uges Melodi Grand Prix for voksne. Det slår dog ikke sidste års X-factor finale, hvor vinderen Ida fik lov at synge foran 15.000 tilskuere.

Szhiley og Jacob Riising styrer showet

Aftenens værter er sangerinden Szhirley og Ramasjang-værten Jacob Riising. Han har tre gange tidligere præcenteret de unge MGP-stjerner, mens det for Szhirley er første gang. Hun kender dog de unge sangtalenter, fordi han har været coach på de workshops, der har ligget forud for aftenens show.

- At se alle de skønne og seje unger igen, som jeg for nylig coachede ved MGPs workshops, gør det bare endnu mere fantastisk, siger hun til DR.

Højt musikalsk niveau

B&U direktør Rasmus Ladefoged lover både hip-hop, pop og ballader.

- Det musikalske niveau er højt i år, og flere af årets finalister kan spille instrumenter. Det betyder meget, for MGP handler om at vise, hvor stor glæde man kan have af at udvikle musik fra den første linje til den færdige sang, siger han til DR.

Sidste års vindere tilbage

Sidste års vindere, gruppen Energy, er også tilbage på scenen i aften. Men denne gang for at give MGP-sejren videre. Selvom de har hørt de ti finalisters sange, tør de ikke spå om, hvem der vinder.

- Alle sangene er gode. Jeg har ingen anelse om, hvem der vinder, siger Sarah fra Energy til DR.

Storesøster Lea er enig. Hun mener også feltet er stærkt og tør ikke sige noget om, hvem der løber med sejren.

Der er optakt til MGP fra klokken 19.30 i aften på DR1. Selve showet begynder klokken 20.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.