Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Fugl forlader DR efter 35 år

Danmarks Radio mister et af sine mest kendte ansigter, når Mette Fugl siger farvel.

ARKIVFOTO. Efter næsten 35 år i DR  heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl.
ARKIVFOTO. Efter næsten 35 år i DR heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl.

Danmarks Radio mister et af sine mest kendte ansigter. Gennem 35 år har journalisten Mette Fugl optrådt på skærmen i TV-Avisen, de sidste 21 år som korrespondent fra EU-hovedkvarteret i Bruxelles, men nu er det slut.

- Det er naturligvis med en vis vemodighed, at jeg har valgt at sige stop efter et langt og for det meste privilegeret arbejdsliv. Men jeg har været væk fra Danmark i mange år og synes, at det er på tide at tage hjem, siger Mette Fugl i en pressemeddelelse fra DR.

Den 63-årige journalist blev medlem af TV-Avisens politiske redaktion i 1977, og efter en periode som vært på programmet blev hun i 1992 udnævnt til EU-korrespondent.

»Hun er blevet et ikon«

DR Nyheders redaktionschef, Thomas Falbe, beklager Mette Fugls beslutning om at forlade DR.

- Hun er blevet et ikon for danskerne og mange gange hyldet og anerkendt for sine uovertrufne evner til at kommunikere klart og forståeligt om vanskelige, men væsentlige emner. Som DRs EU-korrespondent har Mette Fugl gennem vedholdende, kritisk og indsigtsfuld journalistik gjort Europa og EU vedkommende og relevant for DRs seere, lyttere og internetbrugere, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Fugl selv om hendes fremtidsplaner. Redaktionschef Thomas Falbe kender ikke hendes planer, men til Berlingske Nyhedsbureau siger han:

- Jeg kender jo Mette rigtig godt, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at hun vil stoppe som aktiv journalist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.