Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mette Bock efter længe ventet dom: TV 2 skal stadig sælges

Efter TV 2s nederlag i EU-retten fastholder kulturministeren, at TV 2 skal sælges - og hun forventer, at der går mange år, inden det står fast, hvad dommen koster TV 2.

Kulturminister Mette Bock (LA) fastholder regeringens planer om at sælge TV 2. Og forventer, at sagen om »ulovlighedsrenter« kan fortsætte i mange år.
Kulturminister Mette Bock (LA) fastholder regeringens planer om at sælge TV 2. Og forventer, at sagen om »ulovlighedsrenter« kan fortsætte i mange år.

Den længe ventede dom ved EU-retten torsdag - at TV 2 i en årrække har modtaget statsstøtte i strid med EUs konkurrenceregler -  har ikke gjort vejen til en privatisering af TV 2 nemmere, men det har heller ikke stoppet regeringens planer.

Det fastslår kulturminister Mette Bock (LA) i en skriftlig kommentar til dommen.

»Det er stadig regeringens ambition at privatisere TV 2,« skriver ministeren, der i den kommende tid vil se nærmere på dommen og dens konsekvenser sammen med kammeradvokaten. Og hun regner med, at der er mange års tovtrækkeri forude, inden det bliver klart, hvad de økonomiske konsekvenser er for TV 2.

»Vi må konstatere, at EU-Domstolen er enig med Kommissionen i dens vurdering af, i hvilket omfang den offentlige finansiering af TV 2 i 1995-2002 skal betragtes som statsstøtte. Dommen vil få betydning for den sag om TV 2s betaling af såkaldte »ulovlighedsrenter«, som MTG har anlagt ved Østre Landsret. Sagen vil nu blive genoptaget, men der kan gå mange år, før det bliver afgjort, om TV2 skal tilbagebetale ulovlighedsrenter, og i givet fald hvad størrelsen heraf vil blive,« lyder det i udtalelsen fra ministeren.

Hun skriver, at regeringens kommende forslag til en privatisering er udarbejdet i lyset af EU-sagen.

»Ministeriet og dets juridiske rådgivere har i forbindelse med forberedelserne af et regeringsudspil vedrørende privatisering af TV 2 hele vejen igennem været i en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen om mulige løsninger, såfremt TV 2 bliver idømt ulovlighedsrenter. Det er afgørende for at kunne igangsætte en privatisering, at potentielle købere vil kunne betrygges i forhold til eventuelle ulovlighedsrenter,« skriver Mette Bock.

Hvordan det lige skal ske, er ifølge eksperter en ny vanskelig opgave. Hvis staten overtager forpligtelserne, vil det af EU vurderes som en ny statsstøtte, og så ruller sagerne igen.

Samtidig spiller det også ind, at forskellige mulige købere har forskellige interesser i udfaldet af retssagen. Det lægges der vægt på blandt en af de mulige købere, mediekoncernen Egmont, der i forvejen står bag norsk TV2.

»Retssagerne generer TV 2, og dermed vil de også genere en fremtidig køber, dog med undtagelse af de to internationale TV-koncerner, der har anlagt dem. Derfor er det vigtigt at finde måder, hvorpå retssagerne kan isoleres, så de ikke stiller dem, der har anlagt dem, bedre end andre købere,« lød det fra Egmonts topchef, Steffen Kragh, til Berlingske, da regeringen meldte sine salgsplaner ud for et år siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.