Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Men vejret er stadig godt

Stakkels hr. skuespiller Weyse må se sit paradis invaderet af ekskonen (Louise Fribo) og rivalen (Preben Kristensen) i andet afsnit af »Badehotellet«. Foto: Mike Kolöffel.
Stakkels hr. skuespiller Weyse må se sit paradis invaderet af ekskonen (Louise Fribo) og rivalen (Preben Kristensen) i andet afsnit af »Badehotellet«. Foto: Mike Kolöffel.

Sæson 4, afsnit 2. TV2, mandag kl. 20.

Uden alletiders største danske TV-succes, »Matador«, ingen »Badehotellet« på TV2. Og med tanke på, at imponerende 1, 5 mio. så med, da Fru Andersen, Fie og alle de andre slog dørene op til endnu en badesæson sidste mandag, er seertallene efterhånden også næsten ligeså gode som i monopolseriens dage.

Sammeligningen ligger lige for: Der er både herskab og tjenestefolk, som rumsterer i køkkenregionerne. Excentriske typer, hentet ind fra folkekomediens overdrev – tag nu bare Lars Ranthes overspillede, smarte fidus af en byggematador. Var der nogen, der sagde sagfører Skjold Hansen? Er Birthe Neumann og Sonja Oppenhagen ikke Møgherne i forklædning?

Der er den unge pige, som vokser med opgaven som en anden Agnes – hende var der nu mere krummer i end den stillestående Fie, der efterhånden er ved at blive godt og grundigt dydsiret kedsommelig, hvor sød og dæmpet Rosalinde Mynster end er i rollen. Der er fruerne, der må se passivt til, mens mændende tager gulvet, men som kæmper deres egen småfeministiske, overbærende kamp i det små.

Og minsandten om ikke vi i aftenens afsnit nærmest fik en omvendt Faster Anna – Kirsten Rolffes’ strammundede, vestjyske dommedagsprædikant – som nu i stedet var erstattet af et fordømmende præstepar fra Vestjylland (Bodil Lassen og Jens Pedersen), som bestemt ikke brød sig om, hvordan fru Andersen og Fies ærkegode far (Kristian Halken) boede på polsk i den stråtækte. Også her jublede vi, da de formørkede blev vist ud af paradiset.

 

Og nu vi er ved paradiset, så var der ballade rundt omkring i hjørnerne. Fies uartige lillesøster (en storøjet Mia Helen Højgaard) vendte tilbage, forvist fra sin plads fordi hun var forlystelsessyg. Hun skal nok nå at komme i mere uføre, end hun allerde er. Og Amanda (Amalie Dollerup) fortsætter sin frigørelsesproces som moderne kvinde, nu med sin lærenemme arkitektmand (Anders Juul) som opbakning.

Læg dertil Grev Ditmar (Mads Wille), som er på vej ind i endnu et fornuftsægteskab med den tyske kusine Mitzi (Anne Bergfeld). Og så er der naturligvis hr. skuespiller Weyse, der lider af professionel jalousi i selskab med ekskonen (Louise Fribo) og sin nemesis (Preben Kristensen).

Man kan ikke anklage »Badehotellet« for at ligge på den lade side her i andet afsnit, hvor der var kommet en smule mere blæst i marehalmen. Men personinstruktør, det kan man altså stadig ikke beskylde Hans Fabian Wullenweber for at være. Der spilles fra Harboøre Tange til Vadehavet i en syndig blanding af besynderlige dialekter og replikker, som bliver fremsagt, som om nogen havde lært dem udenad. Med Jens Jacob Tychsens ejendommelig overtydelighed, Anne Louise Hassings evige undren og Bodil Jørgensens ægte gengivelse af det menneske, hun fremstiller, som nogle af yderpunkterne. Vejret er stadig dejligt. Hele tiden.

Dagens ret: Kylling med persille og agurkesalat.

Hvad: Badehotellet

Hvor: Sæson 4, afsnit 2. TV2, mandag kl. 20.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.