Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Melodi Grand Prix-boss dræbt i trafikulykke

Manden bag Dansk Melodi Grand Prixs oprejsning er død i en bilulykke på Holbækmotorvejen. Han blev 54 år.

Brødrene Olsen vandt Det Internationale Melodi Grand Prix 2000 i Stockholm. Her jubler de sammen med Morten Carlsson (i midten) og konferencier Keld Heick.
Brødrene Olsen vandt Det Internationale Melodi Grand Prix 2000 i Stockholm. Her jubler de sammen med Morten Carlsson (i midten) og konferencier Keld Heick.

Søndag eftermiddag endte den tidligere DR-chef Morten Carlssons liv tragisk. Hans bil torpederede en parkeret lastvogn på en rasteplads på Holbækmotorvejen. Personbilen blev totalskadet, og føreren stod ikke til at redde, da ambulancefolkene nåede frem til ulykkesstedet.

Morten Carlsson var formand for Landsforeningen Autisme - og eventchef. Autismen var en hjertesag for Carlsson, men offentligheden kendte ham nok nærmere som manden, der mod alle odds genrejste Dansk Melodi Grand Prix. Carlsson var underholdningsredaktør i DR i 1999 på et tidspunkt, hvor DR seriøst overvejede at nedlægge grandprixet.

Carlsson fik et år af DRs topledelse til at genrejse musikkonkurrencen, og fik blandt andet den idé at invitere Brødrene Olsen. De vandt både i Danmark og senere i Stockholm.

Senere gjorde Carlsson »Stjerne for en aften« til et stort hit på de danske tv-skærme. Det var ham, der gav Natasja Crone chancen som underholdningsvært.

- Det er utroligt trist at høre. Vi arbejdede meget sammen med Morten, ikke bare under Melodi Grand Prix 2000, hvor han behandlede os utroligt godt og professionelt, men også i flere tv-produktioner senere hen. Morten havde hjertet med i alt, hvad han foretog sig, siger Brødrene Olsens manager Steen Wittrock, og tilføjer:

- Ingen tvivl om at det er Mortens ære, at dansk Melodi Grand Prix har nået den status, det har i dag. Og selvfølgelig, er Jørgen og Noller meget taknemmelige over at have fået chancen af Morten dengang i 2000.

Gennem sit voksne liv har Morten Carlsson været engageret i autismesagen og mennesker med handicap generelt, skriver Dansk Autismeforening i en udtalelse:

- Alle, der har mødt Morten, er blevet smittet af hans varme personlighed, store omsorg for andre, hans kreative væsen og positive tilgang til livet. Han vil blive savnet forfærdeligt.

Morten Carlsson blev 54 år og efterlader sig kone, tre voksne sønner og et barnebarn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.