Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
40 år

Meget mere end bare en datter

Julie Brandt Dam har med succes arbejdet sig fri af forældrenes ikke ubetragtelige skygge.

Julie Brandt Dam fylder 40 år.
Julie Brandt Dam fylder 40 år.

»Det er rigtig fint, men jeg hedder også Dam.«

Julie Brandt Dam rettede engang for omkring ti år siden en tekst, jeg havde skrevet om hende til et modeblad. Jeg havde kun kaldt hende Julie Brandt og sikkert også nævnt, at hun var Margit og Eriks Brandts datter. Det sidste havde hun ikke noget imod, og indholdet havde hun heller ikke rettelser til vant som hun har været hele sit liv til at omgås medier men sit efternavn ville hun gerne have rettet.

Hun er nemlig ikke bare Julie Brandt, hende datteren. Hun er sig selv, og det har hun brugt de sidste mange år på at få andre til at opdage.

Jo jo, hun er Margit og Eriks yngste datter, opvokset i Vedbæk og New York, dengang klaveret virkelig spillede, og Brandt’erne styrede modeverdenen, her og der, og en sort chauffør til limousinen.

Hun er Julie, gift med Thomas Dam, direktør i SAXO Bank, og mor til tre usædvanligt søde sønner, som hun opdrager med lige dele kærlighed og fast hånd. Taber de en handske på vejen hjem fra skole, tager hun dem i hånden og lommelygten med og går ud for at finde den. De skal forstå, at ting har værdi.

Hun er Emilies søster, om hvilken hun siger: »Hvad skulle jeg gøre uden hende. Emilie er så god.« Og det med en stemme, der bliver blød, når hun nævner søsterens navn.

Hun er hende, der ikke venter på, at ting ordner sig, men selv ændrer dem. Som da hun efter et ophold på kostskole overtalte rektor på Øregaard til at lade hende begynde direkte i 2.G, uden om alle regler. Hende, der som kun 21-årig åbnede sin egen butik, Rue Verte i Grønnegade, sammen med en veninde. Butikken var en på det tidspunkt ny blanding af både tøj- og boligbutik. Hende, der selv har stået for istandsættelsen af huset i Hellerup, fra kælder til kvist.

Hun var hende, der var med til at relancere mærket Margit Brandt i 2005 i samarbejde med sine forældre, men også hende, der måtte sige fra og op, da hun følte sig klemt i konstellationen.

For virkelig at være sine forældres datter måtte hun gøre, som de altid har gjort, nemlig lige det, der passede dem. Derfor sagde hun op for at blive selvstændig. Hun skabte mærket Julie Brandt, som er tøj til kvinder, der lever et liv som hendes eget, men stadig gerne vil se godt ud (uden at se ud, som om de har gjort sig for meget umage).

Og så er hun noget så sjældent som et morsomt, begavet og generøst menneske, der selv i svære situationer lukker andre ind i sit liv.

Hun er Julie Brandt Dam, og i morgen bliver hun 40 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.