Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Matadors mor afslører efter 34 år: Derfor døde Hr. Schwann

For første gang nogensinde afslører Matadors moder, Lise Nørgaard, hvorfor Arthur Jensens rolle, Hr. Schwann, dør i serien.

For første gang nogensinde afslører Matadors moder, Lise Nørgaard, hvorfor Arthur Jensens rolle Hr. Schwann dør i serien.
For første gang nogensinde afslører Matadors moder, Lise Nørgaard, hvorfor Arthur Jensens rolle Hr. Schwann dør i serien.

Han var en markant skikkelse i de første afsnit af Matador, men for Arthur Jensen, der spiller Hr. Schwann, førstemand i Damernes Magasin, får hans deltagelse i den populære serie en pludselig slutning. Han dør, da han falder ned af en trappe, i afsnit fjorten.

For første gang nogensinde – 34 år efter serien havde premiere første gang - fortæller Lise Nørgaard nu til bt.dk, hvad den egentlige grund til, at Arthur Jensen blev skrevet ud af Matador, er.

Krævede mere i løn

Irritationen over skuespilleren voksede under optagelserne. Især instruktør Erik Balling havde svært ved at klare Arthur Jensens store ego. Men det var noget andet, der fik bægeret til at flyde over.

- Jeg er før blevet spurgt om det, når jeg har været ude og holde foredrag om Matador, men har altid undveget at svare på det. Men på et tidspunkt kommer Balling til mig og spørger, om det er nødvendigt, at Arthur er med i resten af serien. Han havde flere gange været inde for at kræve mere i løn, da han mente, at han fortjente det. Det irriterede ham forfærdeligt, fortæller hun.

Det kostede reelt førstemanden fra Damernes Magasin livet. Seriens magtfulde duo - Nørgaard og Balling - gør kort proces. Arthur Jensen var fortid i det der skulle vise sig, at blive Danmarks største tv-serie gennem tiderne. Det sidste afsnit han var med i, var afsnit tolv. I afsnit fjorten hører man, at han er faldet ned af en trappe. Han er død.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.