Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Masser af succes: Her er den utrolige historie om Lukas Graham

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Ifølge en norsk undersøgelse nåede Aqua at tjene 420 millioner kroner - nu er en anden ung dansk popgruppe, Lukas Graham, godt på vej

»Jeg kan ikke nævne noget beløb. Men de kommer ikke til at mangle penge lige med det samme.« Sådan siger en anonym kilde på gruppen Lukas Grahams amerikanske pladeselskab Warner. Og for de fire danske rødder er eventyret lige begyndt.

Ikke siden Aquas ’Barbie Girl’ har en dansk popsang i dén grad overtaget alverdens hitlister. Og hvis succesen fortsætter for Lukas Graham, kan lønnen let komme i nærheden af de 420 millioner kroner, som Aqua dengang (ifølge avisen Dagbladet) nåede at sætte ind på bankbogen.

Og indtil videre tyder intet på, at hastigheden sænkes – tværtimod.

Internationale superstjerner som Rihanna, Adele og Coldplay har således fået baghjul af drengene fra Christiania.

Lukas Graham har solgt og er blevet streamet millioner af gange. Gruppen har forlængst indtaget førstepladsen i lande som Irland, England og Australien.

Og i denne uge ramte Lukas Graham så også toppen i det forjættede musikland, USA.

Her måtte sidste uges topsælger Rihanna betuttet tage stillethælene under armen og overlade førstepladsen til Lukas Forchhammer og hans venner fra fristaden.

Og det mest fantastiske ved hele dette danske pop-eventyr er måske, at Lukas Graham endnu ikke har udgivet deres første internationale album.

Inspireret af faderens død

Herhjemme er det allerede blevet til to multi-platinsælgende album med hits som ’Ordinary Things’, ’Happy Home’ og ’Drunk in the Morning’.

Men først 25. marts udsender Warner Brothers det første officielle Lukas Graham-album med adresse til gruppens millioner af internationale fans.

Således er musikeventyret indtil videre baseret på én sang: ’7 Years’ - en ballade, der blev skrevet til minde om forsanger og tekstforfatter Lukas Forchhammers far, ireren Eugene Graham, der døde i 2012.

»Det hele er bygget på så mange, vilde sammentræf. Hvis min far således stadig var i live, ville jeg sikkert bare være en singlefyr, der jagtede damer. Hans død fik mig til at stoppe op og indse, at der er langt vigtigere ting her i tilværelsen - så som at være en god far, når den tid engang kommer. Min far var en fantastisk mand,« siger Lukas Forchhammer i et interview med officialcharts.com.

I samme interview fortæller Lukas Forchhammer også, hvordan ’7 Years’ nærmest blev til ved et tilfælde.

Sammen med én af bandets producere jammede Lukas således i lydstudie-køkkenet over et glas vin. Langsomt kom alle andre også ud i køkkenet. Vinen blev nydt. Og da sangen var klar, vidste alle, at de havde noget helt ekstraordinært imellem hænderne.

Og dén mening er allerede blevet delt millioner af gange på internettet, hvor fans fra hele verden roser den danske gruppe for deres unikke musikalitet og Lukas’ tekster.

I Elton Johns fodspor

»Min søn Ryan delte denne sang med mig tre dage før han gik bort. Det var hans favorit. Og vi spillede den til hans bisættelse. Jeg kan ikke takke jer nok,« skriver en mor og fan således fra USA

Og efter Lukas Graham havde optrådt med sangen på ét af USAs mest populære talkshow ’Conan’, jublede værten Conan O’Brian med atypisk entusiasme »Wow, wow, fantastisk.«

Over 98 pct. af Conan O’Brians seere har siden stemt på ’7 Years’ som ’den bedste sang, der nogensinde er blevet spillet i showet’.

Over hele verden bruger aviser og blade masser af spalteplads på Lukas Graham, der for bare fem år siden ikke var kendt uden for fristadens hegn. Over hele verden står tv-kanaler på nakken af hinanden for at booke bandet anført af Lukas, der altid insistere på at optræde i kasket, hvid T-shirt og overklippede shorts. Og 28. marts indleder gruppen deres første store USA-turné.

Turneen indledes i LA

Det sker på Los Angeles’ legendariske spillested ’The Troubadour’, hvor også Jackson Browne, James Taylor, Carole King og ikke mindst Elton John fik sit helt store gennembrud.

Alverdens journalister er nysgerrige efter at vide mere om gruppen og deres opvækst på Christiania. Og i den sammenhæng siger Lukas Forchhammer:

»Jeg tror, at det her givet os et anderledes stærkt sammenhold. I fællesskab holder vi forventningerne nede. Og vi glæder os bare over alle de små, fantastiske ting.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.