Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Martin fra X Factor: Der var mørke og hårde perioder

Martin Hedegaard, der er kendt fra X Factor, udkommer i dag med sin debut-ep fra sit enmandsprojekt, Saveus.

Danskerne lærte Martin Hedegaards smørbløde stemme at kende i bedste sendetid, da han kunne stille sig på toppen af podiet i X Factor i 2008.

Senere hen har drengen, der nu er en mand, arbejdet intenst med sin musik, og med enmandsprojektet Saveus imponerede han endnu engang danskerne med nummeret "Levitate Me", som han til P3 Guld i 2015 modtog stående bifald for.

Fredag udkommer "Will Somebody Save Us", der er debut-ep'en fra Saveus.

- Jeg har glædet mig sindssygt meget. Det føles helt, som da man var lille og bare glædede sig til juleaften, siger Martin Hedegaard om udgivelsen af ep'en.

- Det er en lettelse endelig at komme med mere musik, især til at starte året med. I år vil jeg gerne udgive endnu mere musik og folde projektet endnu mere ud. Det er virkelig fedt endelig at få udgivet noget mere, siger Martin Hedegaard.

Musikken er Saveus ikke kommet sovende til. Martin Hedegaard burede sig nemlig mere eller mindre inde i et lydstudie, fra han var 16 til han var 24.

- I den periode arbejdede jeg meget med selverkendelse og eksistentialistiske spørgsmål. Det er i den periode, man danner sig et billede af, hvordan verden er, og man finder ud af, hvem man selv er, siger Martin Hedegaard, der fylder 25 år i oktober.

- Det vil man kunne høre i universet på ep'en. Jeg skulle igennem nogle perioder, der var hårde og mørke, for at komme stærkere ud på den anden side, siger Martin Hedegaard, der oprindeligt kommer fra Ørum i Midtjylland.

- Det er et uundgåeligt grundvilkår i vores liv, at vi skal igennem den slags perioder. Det er der, man finder ud af, hvad man står for, siger Martin Hedegaard, som er sikker på, hvad målet er med den musik, han laver.

- Jeg er kommet for at udfordre. Når jeg laver musik, vil jeg gerne helt derud, hvor jeg ikke kan bunde. Det er der, jeg føler, der sker noget magisk, siger Martin Hedegaard.

Foruden "Levitate Me" har Saveus også udgivet nummeret "Everchanging", som han spillede til uddelingen af Kronprinsparrets priser i oktober.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.