Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manuskriptdarling afslører plot i Steve Jobs-film

Kommende film om Steve Jobs vil blot bestå af tre scener. Det afslører Aaron Sorkin, som skriver manuskriptet til filmen.

Steve Jobs liv blive skildret i tre scener i ny film, som Aaron Sorkin skriver.
Steve Jobs liv blive skildret i tre scener i ny film, som Aaron Sorkin skriver.

Få dage efter Steve Jobs død i oktober 2011 sikrede Sony Pictures sig filmrettighederne til Walter Isaacsons autoriserede biografi om Apple-stifteren. Det litterære forlæg blev herefter lagt i hænderne på Aaron Sorkin, som nu arbejder på manuskriptet til filmen.

Aaron Sorkin, som også er manden bag film som "The Social Network", "Charlie Wilson's War", "A Few Good Men" og "The Newsroom", agter dog at bevæge sig langt væk fra den skrevne biografi, som er en traditionel beskrivelse af Steve Jobs opvækst, livsforløb og tanker.

Aaron Sorkin afslører over for The Daily Beast, at filmen kun vil komme til at bestå af tre scener. Hver scene vil vare omkring en halv time og vil udspille sig i realtime.

- Der vil ikke være nogen klip og hver scene vil foregå forud for en produktlancering, siger Aaron Sorkin til The Daily Beast, hvor han også fortæller, at scenerne vil foregå forud for lanceringen af Mac, NeXT og iPod.

Aaron Sorkin baserer til dels sit manuskript på egen research foruden bogen, og han har selv lavet en række interviews med folk fra Steve Jobs liv. Sorkin fortæller desuden, at han en ambition om, at filmen skal slutte med ordene "Here's to the crazy ones" fra Apples Think Different-reklamekampagne.

- Hvis det lykkedes, har jeg skrevet den film, som jeg ønskede at skrive, fortæller Aaron Sorkin.

Det er endnu uvist, hvornår Aaron Sorkins film vil nå frem til biograferne, men den vil med al sandsynlighed blive overhalet af en anden film om Steve Jobs, som er under produktion. Denne film har titlen "jObs", og Ashton Kutcher spiller hovedrollen, mens Joshua Michael Stern instruerer og Matt Whiteley har stået for manuskriptet. "jObs" bliver en mere traditionel beskrivelse af Apple-stifterens liv, og det forventes, at den får premiere i løbet af 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.