Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Malk De Koijn og Rasmus Seebach blev DMA's topscorere

Den sprogfornyende raptrio Malk De Koijn og hele Danmarks popprins Rasmus Seebach blev aftenens topscorere, da der lørdag aften blev uddelt Danish Music Awards.

Malk de Koijn blev den ene af aftenens topscorere ved DMA. Malk de Koijn består af Tue Track, Blæs Buggi og Geolo G.
Malk de Koijn blev den ene af aftenens topscorere ved DMA. Malk de Koijn består af Tue Track, Blæs Buggi og Geolo G.

Den populære popprins, Rasmus Seebach, kunne gå hjem med favnen fuld af statuetter, da der lørdag aften blev uddelt Danish Music Awards i Forum. Hele fire af slagsen gik til Seebach, mens rapgøglerne fra Malk De Koijn lå lige i slipstrømmen med tre priser.

Rasmus Seebach vandt prisen som årets danske sangskriver sammen med sin bror Nicolai Seebach og kollegaen Lars Ankerstjerne for albummet »Mer' End Kærlighed«. Derudover kunne den populære popprins tage priserne »Årets Danske Mandlige Kunstner«, »Årets Danske Popudgivelse« og »Årets publikumspris« med hjem.

Malk De Koijn vandt »Årets Danske Album« (»Toback to the Fromtime«), »Årets Danske Live Navn« og »Årets Danske Urbanudgivelse«.

Dermed blev det ikke christianitterne fra Lukas Graham, der blev aftenens hovedpersoner, som mange nok havde forventet. De lå nemlig i front med hele syv nomineringer. Lukas Graham måtte i stedet nøjes med en enkelt pris - for »Årets Nye Danske Navn«.

Ærespris til Thomas Helmig

Aftenens måske allerfineste pris, Æresprisen, gik til den aarhusianske popsmed Thomas Helmig, der siden debuten i 1985 har udsendt 14 albums og leveret klassikere som »Nu hvor du har brændt mig af«, »Det er mig, der står herude og banker på« og »Stupid Man«. Specialjuryens begrundelse for at give Helmig prisen lød bl.a.:

»I snart tre årtier har han med sine albums og hits leveret soundtracket til generationer af danskeres liv. Han har givet os muligheden for at græde. Han har givet os muligheden for at grine. Og han har givet de fleste af os muligheden for at stjæle et kys på dansegulvet. Men vigtigst af alt taler han med sine nære tekster og fængende melodier på vegne af vores hjerter.«

Aftenens øvrige vindere af de i alt 20 priser blev Aura Dione, Christopher, Spleen United, Sebastian, Shaka Loveless, When Saints Go Machine, Lana Del Rey og Gotye.

DMA 2012 - samlede vindere:

Årets danske album: Malk De Koijn »Toback to the Fromtime«
Årets nye danske navn: Lukas Graham 
Årets danske gruppe: When Saints Go Machine 
Årets danske sangskriver: Rasmus Seebach, Nicolaj Seebach og Lars Ankerstjerne for »Mer' End Kærlighed«
Årets danske kvindelige kunstner: Aura Dione
Årets danske mandlige kunstner: Rasmus Seebach
Årets danske hit: Aura Dione »Geronimo«
Årets danske live navn: Malk De Koijn 
Danish Music Awards Ærespris 2012: Thomas Helmig  
Årets nytænker (Spotify's innovationspris): Christopher 
Årets danske rockudgivelse: Spleen United »School of Euphoria«
Årets danske popudgivelse: Rasmus Seebach »Mer' End Kærlighed«
Årets danske urbanudgivelse: Malk De Koijn »Toback to the Fromtime« 
Årets danske voxpopudgivelse: Sebastian »Øjeblikkets mester«
Årets danske club-udgivelse: Shaka Loveless »Tomgang«
Årets danske producer: When Saints Go Machine »Konkylie«
Årets danske musikvideo: Shaka Loveless »Tomgang« (instruktør: Amdi Niss-Espinoza)  
Årets publikumspris: Rasmus Seebach 
Årets internationale album: Lana Del Rey »Born to Die«
Årets internationale hit: Gotye »Somebody That I Used to Know«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.