Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lukas Graham gjorde danskerne lidt for hashglade

CNN-interview med den hotte danske sangstjerne blev klippet efter stærkt overdrevne udtalelser om danskernes hashrygning.

Lukas Graham - fik overdrevet danskernes hash-glæde.
Lukas Graham - fik overdrevet danskernes hash-glæde.

Lukas Grahams internationale succes med hittet »7 Years«, der nu har indtaget andenpladsen på den amerikanske hitliste Billboard Hot100 og er set over 57 millioner gange på YouTube, har skabt interesse for den danske sanger Lukas Graham Forchhammer også uden for de normale musik-kredse.

Senest har CNN Politics bragt et interview med sangeren, der fokuserer på hans opvækst i Christiania og ikke mindst hans og fristadens afslappede forhold til hash. Spørgsmålet om mere eller mindre fri hash er et af de emner, der også har en plads i amerikansk politik og den igangværende valgkamp.

I den oprindelige version af indslaget fortalte Lukas Forchhammer, at danskerne havde et særligt afslappet forhold til hash og hver tredje dansker jævnligt røg pot eller hash. Det fik hurtigt flere i kommentarsporet til at protestere. I den nuværende version er udtalelserne klippet ud, og CNN oplyser, at ifølge European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction har hver tredje dansker prøvet at ryge hash - men det er kun 2,7 procent, der har røget inden for den sidste måned.

Lukas Forchhammer fortæller i interviewet, at det at vokse op på Christiania ikke nødvendigvis gør én til hashryger.

»Der er nok lidt flere, der prøver det tidligt, fordi »weed« er så nemt at få - jeg var selv 12, da jeg røg første gang. Men jeg har flere venner, der aldrig har røget og ikke kommer til det - så nærhed kan giver forskellige udslag,« siger den danske sanger. Han kommenterer også billederne i videoen til nummeret »Mama Said«, hvor der er optagelser fra Pusher Street - med pushere på.

»Normalt får man jo ikke lov at tage billeder, men da jeg spurgte, om jeg måtte skyde noget til videoen med dem ved olietønden, var de helt ok. Så det er rigtige banditter, der er med,« lyder det fra Lukas Forchhammer.

Lukas Grahams fortsatte opstigning på den amerikanske hitliste - hvor »7 Years« kun overgåes af »Work« med Rihanna ft. Drake - er godt timet med, at den amerikanske version af albummet »Lukas Graham« udkommer fredag den 1. april. Mandag aften lokal tid startede bandet på en større amerikansk turne på det klassiske spillested, Troubadour i West Hollywood, hvor folk som Elton John, Van Morrison og Coldplay tidligere har spillet.

Det er starten på en 23 koncerter lang turne i USA og Canada - New York, Chicago og Toronto er nogle af byerne på listen, inden Lukas Graham vender næsen mod Storbritannien og endelig lander med fire udendørs koncerter i Danmark i juni.

I interviewet med CNN, har man også klippet en anden af Lukas Forchhammers oplysninger ud - nemlig at Danmark var det første land til at godkende ægteskab og adoption for bøsser og lesbiske. Det er nemlig heller ikke korrekt - selv om Danmark altså var først til at anerkende registrerede partnerskab for homoseksuelle.

Lukas Forchhammer siger i øvrigt til CNN Politics, at han faktisk har ret klare politiske synspunkter - men ikke udbreder sig for meget om dem:

»Jeg kan ikke lide den der mudderkastning, som de fleste politiske debatter er i dag. Så jeg foretrækker at holde mine politiske synspunkter ikke for mig selv, men rimeligt private.«

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.