Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lukas Graham anmeldt i USA: En flink fyr med ambitioner

N.Y. Times kalder Lukas Grahams nye internationale plade for begavet og ambitiøs - og lidt country-agtig i teksterne. Mens Boston Globe finder pladen fyldt med ørehængere, men for lidt soul.

Lukas Graham - ud med internationale ørehængere.
Lukas Graham - ud med internationale ørehængere.

I den danske offentlighed har Lukas Graham gerne givet den som lidt rebelske - med Christiania-baggrund, fri hash-forsvar og tomme flasker og en nøgen kvinde på pladecoveret. Men det billede kan New York Times' anmelder ikke genkende.

»Han må være sådan en flink fyr, Lukas Graham Forchhammer - respektfuld overfor sine forældre, hårdtarbejdende og taknemmelig for at blive hørt,« lyder det i anmeldelsen af Lukas Grahams internationale pladeudspil, der kommer i handlen 1. april.

Faktisk er tekstuniverset i især hittet »7 Years« sådan, at det hører hjemme i en country-sang, mener anmelderen. I stedet er det en sang, hvor pop møder R&B, og gennem enkle noder, en fin vokal og lidt hip-hop undertone ender som sød ærlighed i en begavet og ambitiøs indpakning, hedder det.

N.Y. Times anmelder mener også, at man ikke skal tage fejl af den megen føren sig frem med ydmyghed - den flinke fyr er tydeligvis både entreprenant og ambitiøs. Og blander som meget anden skandinavisk musik i øvrigt rask væk genrerne sammen - nyt og gammelt, klassisk og pop, soul og hiphop - når bare det virker.

I avisen Boston Globe konstaterer man også, at »7 Years« var en lidt usædvanlig hit-opskrift, men at det melodifyldte album nok skal følge efter med sin lettilgængelige smittende pop.

At Lukas Graham så markedsføres som soul, er anmelderen ikke helt så vild med. I sange som »Drunk in the morning« er der godt nok alt det udvendige fra genren - undtagen lige soul, lyder det. Og så hugger »Mama Said« lovlig meget fra Jay-Z's »Hard Knock Life«, ligesom bandets forkærlighed for nostalgi og sentamentalitet har det med at kamme over, mener Boston Globe. Men når Lukas Graham satser på poppen frem for de store åbenbaringer, så er der kontakt til lytterne, lyder konklusionen.

Også New Yorker-avisen Newsday har anmeldt pladen dagen før lanceringen, og her når man nærmest omvendt frem til, at selv om pladen er solidt håndværk, så er Lukas Graham bedst, når der gives los for for forsangerens soul-stemme. Og at Graham i øvrigt skiller sig ud for andre sensitive europæiske navne ved faktisk at have lidt humor. Her gives der karakter - et B+.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.