Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Løkkegaard: Facebook er klar til dialog om censur

Der kan være høringer om censur på Facebook på vej i København og Bruxelles. Et væsentligt skridt, lyder det fra EU-parlamentariker Morten Løkkegaard efter et møde med Facebook under Folkemødet.

Det dokumentariske billede af nøgenbadende hippier fra Peter Øvig Knudsens bog om den danske hippiebevægelse ser ikke ud til sådan lige at vende tilbage på Facebook. Men Facebook er ifølge EU-parlamentariker Morten Løkkegaard (V) klar til at tage dialogen om graden af censur.

Sådan lyder vurderingen, efter Morten Løkkegaard fredag eftermiddag under Folkemødet på Bornholm mødtes med Facebooks nordiske policy-chef Thomas Myrup Kristensen for at diskutere censur af indhold på det sociale netværk.

»Jeg fik bekræftet, at Facebooks nye holdning i sagen om indlæg om vold mod kvinder er et udtryk for, at Facebook har taget de sager til sig. Det er ikke sådan, at selskabet lige med det samme ændrer politik om nøgenhed,« siger Morten Løkkegaard og tilføjer, at han efter mødet er optimist.

Klar til dialog

Efter hans vurdering har Facebook gang i en proces med løbende diskussioner af, hvad der skal tillades, og hvad der skal bortcensureres.

»Min vurdering efter mødet er, at Facebook meget gerne vil tage diskussionen men ikke debattere i offentligt rum. Derfor har jeg foreslået dem at afholde to høringer. En i København og en i Bruxelles, som jeg håber vil kunne afholdes i det tidlige efterår. Det var der åbenhed overfor, og det er et væsentligt skridt,« vurderer Morten Løkkegaard.

Baggrunden for EU-parlamentarikerens møde med Facebook under Folkemødet på Bornholm er, at Facebook ligesom Apple har bortcensureret et dokumentarisk fotografi af tre nøgenbadende hippier, der stammer fra Peter Øvig Knudsens bøger om den danske hippiebevægelse.

Stram politik på Facebook

Som tidligere beskrevet på b.dk forklarede Facebooks nordiske policy-chef Thomas Myrup Kristensen torsdag aften over for TV2, at det sociale netværk skal opretholde et regelsæt gældende for alle de 1,1 milliarder brugere.

»Der er ikke noget galt med nøgenhed, og vi har jo en kultur her i Norden, hvor vi ser på det som en meget naturlig ting. Men der er andre kulturer, som har et andet syn. Vi skal opretholde et regelsæt for hele vores fællesskab på 1.1 milliarder mennesker,« sagde Thomas Myrup Kristensen til TV2 og oplyste, at det sociale medie har regler for, hvordan nøgenhed defineres, men at han ikke kunne komme præcist ind på reglernes detaljer.

I Facebook såkaldte fællesskabsregler, der beskriver, hvad der er tilladt og ikke tilladt på det sociale medie, fremgår det, at Facebook har en stram politik:

»Facebook har en stram politik, hvad angår deling af pornografisk indhold og ethvert indhold af seksuel karakter, hvor mindreårige er involveret. Vi har også indført begrænsninger for visning af nøgenhed. Vi stræber efter at respektere personers ret til at dele personligt, vigtigt indhold, uanset om det drejer sig om et billede af en skulptur som Michelangelos David eller et familiebillede af et barn, der ammes,« skriver Facebook om emnet nøgenhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.