Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Livesex-galleri er lukket

Galleri Kunstcentrum, som i august valgte at vise livesex på udstillingen »Blottet for skam«, har drejet nøglen om.

Galleriet fik omtale i stort set alle landets medier samt internationale medier som BBC, da det for en måneds tid siden husede udstillingen »Blottet for skam«, som involverede livesex mellem flere personer på flere forskellige måder. Nu er Galleri Kunstcentrum i Funder ved Silkeborg lukket, skriver mja.dk.

- Jeg har lukket galleriet i fredags, men det er ikke fordi, virksomheden er konkurs, siger den nu tidligere galleriejer Lars Schrøder til mja.dk.

I takt med at mediebevågenheden voksede omkring udstillingen, voksede kritikken af Lars Schrøder også. Flere kunstnere proklamerede, at han skyldte dem penge, og for nyligt blev han ifølge mja.dk politianmeldt for underslæb af to kunstnere.

Lars Schrøder understreger imidlertid, at han har i sinde at få afviklet sin gæld trods lukningen af galleriet.

- Jeg kæmper videre med nogle nye tiltag, og jeg arbejder stadig på at finde penge til de kunstnere, jeg skylder penge. Jeg er i øjeblikket ved at sælge ud af alt inventaret for at skaffe så mange penge som muligt, siger Lars Schrøder til mja.dk.

Han mener, at det er for svært og for dyrt at drive gallerivirksomhed og fastslår dermed, at lukningen af galleriet er permanent.

- Det er svære tider i øjeblikket - ikke bare for mig, men for mange gallerier. Og jeg må også erkende, at jeg lavet en del fejl, siger han.

For bare en måned siden var det helt andre toner, der kom fra galleriet.

- Det her er bare første trin i en større plan, hvor vi vil belyse flere ting i en tid, hvor alt er så tøvende, sagde projektleder Anne Poulsen dengang til Berlingske Nyhedsbureau.

Galleriet havde også annonceret, at der ville komme en »Blottet for skam 2«, men det bliver selvsagt heller ikke til noget. Trods lukningen vil kunstneren Michael Iversen forsøge at lave en toer et andet sted, lyder det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.