Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars von Trier inspireret af Donald Trump

Filminstruktøren og provokatøren kommer snart med »The House That Jack Built« og har fundet inspiration hos Donald Trump, som han kalder »rottekongen«.

Foto: Jörg Carstensen
Foto: Jörg Carstensen

Lars von Trier er inden længe aktuel med filmen »The House That Jack Built«, der efter hans eget udsagn »fejrer ideen om, at livet er ondt og sjælløst.«

Lars von Trier sagde ordene til The Guardian i dag i et interview om sin kommende seriemorderfilm, »The House That Jack Built«. Han fulgte herefter op med forklaringen om, at det er »Donald Trumps nylige opstandelse som Homo Trumpus - rottekongen,« der beviser dette.

Filmen, der oprindelig skulle have været en tv-serie, handler om Jack, der lever livet som yderst intelligent seriemorder. Rollen skal spilles af Matt Dillon, der får selskab af danske Sofie Gråbøl som en af kvinderne, han møder i sin søgen efter at perfektionere kunsten at slå ihjel.

Det er ikke første gang Lars von Trier udtaler sig kontroversielt. Således blev han erklæret persona non grata ved Cannes-festivalen i 2011, efter at han under et pressemøde om filmen »Melancholia« udtalte, at han »forstår Hitler.«

Lars von Trier har ikke været filmaktuel siden 2013, hvor filmen »Nymphomaniac« havde premiere, men nu er han altså atter tilbage, og noget tyder på, at han ikke har tænkt sig at holde igen med sine utalelser. Om »rottekongen« er en egentlig karakter i filmen, vides ikke.

Filmen forventes at få premiere i 2018 og har også »Der Untergang«-skuespilleren Bruno Ganz på rollelisten.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.