Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars von Trier får Sofie Gråbøl som stjerne

Den tidligere »Forbrydelsen«-skuespiller skal krydse klinger med en seriemorder i instruktørens kommende Tv-serie »The house that Jack built«

Sofie Gråbøl skal for første gangh i sin karriere arbejde sammen med Lars von Trier.
Sofie Gråbøl skal for første gangh i sin karriere arbejde sammen med Lars von Trier.

Branchebladet The Hollywood Reporter kalder Lars von Trier den »kontroversielle, danske filminstruktør«, og i dag under den igangværende filmfestival i Berlin kunne bladet fortælle, at instruktøren har skaffet sig et andet stort dansk navn til at spille med i hans kommende TV-serie om en seriemorder, nemlig skuespilleren Sofie Gråbøl.

Nyheden blev annonceret under festivalen i en pressemeddelelse fra TrustNordisk og Zentropa, der beskriver hendes rolle som en af de kvinder, hvis veje krydser en seriemorder.

Filmselskabet Zentropa har tidligere annonceret at den amerikanske stjerne Matt Dillon skal spille seriemorderen i Lars von Triers serie, der har titlen »The house that Jack built«.

Den amerikanske skuespiller Riley Keough, der blandt andet har spillet med i »Mad Max, Fury Road« og den biografaktuelle »American Honey« har også fået en rolle i serien.

Det har tidligere været annonceret, at den schweiziske skuespiller Bruno Ganz, der blandt andet er kendt for at spille Adolf Hitler i »Undergangen«, også har en rolle i filmens handling, der strækker sig over en periode på tolv år.

Filmen er fortalt ud fra seriemorderens synsvinkel, og han beskrives som en høj-intelligent morder, der har perfektioneret kunsten at begå mord. Men efterhånden som politiet kommer i hælene på ham, begynder han tage flere og flere chancer.

Optagelserne på serien begynder til maj i den svenske by Trollhättan, hvor Lars von Trier har optaget flere af sine film. Desuden vil der blive optaget flere scener i København, hvilket er første gang siden instruktørens musical “Dancer in the Dark” i 2000.

At dele af TV-serien skal optages i Danmark, skyldes blandt andet et produktionstilskud fra Københavns filmstøtteordning Copenhagen Film Fund på godt en million euro.

- Copenhagen Film Fund er meget stolte af, at Lars von Trier vil optage dele af hans serie i København, efter at have arbejdet i udlandet i mange år, siger Copenhagen Film Funds direktør Thomas Gammeltoft i en pressemeddelelse.

“The house that Jack built” får dansk premiere i 2018.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.