Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lars Mikkelsen om børnehjemsfilm: Det sværeste var at slå børnene

Lars Mikkelsen kan godt lide rollen som skurk. Men han brød sig ikke om at være hård ved børnehjemsdrengene i filmen 'Der kommer en dag'.

Lars Mikkelsen, dansk skuespiller som blandt andet har medvirket i Netfix-serien House of Cards, er tilbage i Danmark med filmen 'Der kommer en dag'.
Lars Mikkelsen, dansk skuespiller som blandt andet har medvirket i Netfix-serien House of Cards, er tilbage i Danmark med filmen 'Der kommer en dag'.

Han har senest bevist sit skurkepotentiale i udlandet som den russiske præsident Viktor Petrov i serien "House of Cards". Nu er skuespiller Lars Mikkelsen igen hjemme på dansk grund for være væmmelig i dramaet "Der kommer en dag".

Rollen som den frygtede børnehjemsforstander Frederik Heck sagde han først og fremmest ja til, fordi det var et godt manuskript. Men det var en uventet stor udfordring for skuespilleren at være modbydelig, når han stod over for de børn, der spiller med i filmen.

- Det er sjovt at være skurk, for de kan gå meget længere, end vi almindelige mennesker kan. Men filmen har nogle scener, hvor jeg går ret hårdt til børnene, og det brød jeg mig slet ikke om, forklarer Lars Mikkelsen.

Frederik Heck regerer på børnehjemmet Gudbjerg, hvor Elmer og Erik havner, da deres mor bliver syg. Her er vold og seksuelle overgreb hverdag - lige indtil drengene går til kamp mod systemet.

En afklapsning er i fuldkommen i tråd med den gængse børneopdragelse i slutningen af 1960'erne, hvor filmen finder sted. Men for Lars Mikkelsen var der hele tiden en bekymring i baghovedet, når han for rullende kameraer skulle afstraffe børneskuespillerne - selvfølgelig under vejledning fra stuntmænd.

- Jeg tænkte helt sikkert over, om det blev for meget for børnene, for jeg skulle virkelig være væmmelig. Jeg ved jo ikke, om skuespillet på en eller anden måde sætter sig i dem, fortæller han.

Og det står stadig som en central overvejelse, når han husker tilbage på optagelserne. Han havde en fornemmelse af, at børnene godt vidste, hvad legen gik ud på, men han glæder sig til at møde dem igen. For han skal være sikker på, at de er okay.

- Mellem optagelserne brugte jeg tid sammen med drengene, så de kunne se, at jeg egentlig var et ganske rart menneske. Men Lars Ranthe gjorde det helt modsatte og var sin psykopatkarakter fuldt ud, også med slukkede kameraer. Det var ret interessant at se på, smiler Lars Mikkelsen.

"Der kommer en dag" er baseret på virkelige begivenheder på børnehjemmet Godhavn og har blandt andre Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe og Sonja Richter på rollelisten. De to unge talenter Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt spiller drengene Elmer og Erik. Filmen har premiere 21. april 2016.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.