Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinder tænder mere på humor end på muskler

Ny amerikansk bog er en bombe under parforholdet og mænds tro på at kvinder kun tænder på dem af romantiske grunde eller på grund af deres veltrænede kroppe.

Humor er vigtigere end muskler.
Humor er vigtigere end muskler.

Hvad er det kvinder vil have? Ifølge de to amerikanske psykologiprofessorer, der har skrevet bogen ”Why women have sex” med den yderst oplysende undertitel ”Sådan forstår du den sexuelle motivation, fra eventyr til hævn og alt der i mellem”, er der tale om et yderst indviklet spørgsmål, ikke mindst hvad angår sex.

En ting står dog klart: Når det gælder en elsker for livet, så tænder mange kvinder mere på humor og fantasi end på store, tatoverede muskler.

I elleve kapitler gennemgår Cindy M.Meston og David M.Buss en lang række svar på spørgsmålet, som de har fået fra svar og samtaler med over 1000 kvinder i alderen 18 til 86 år i lande som USA, Canada, Tyskland, Belgien, Frankrig, Australien, New Zealand, Israel og Kina.

En af bogens mere nedslående konklusioner lyder: "Mænd finder de fleste kvinder i det mindste en smule seksuelt attraktive, mens kvinder næsten ikke finder nogle mænd seksuelt attraktive".

Sex som dressurmiddel
Hvad motiverer kvinder til sex? Svarene vil sikkert overraske ikke så få romantisk indstillede mænd, der passer både deres fitness og pligterne hjemme i kernefamilien. Meston og Buss konkluderer nemlig, at kvinder vil have sex ikke kun på grund af nydelsen og det følelsesmæssige og spirituelle samvær, men i høj grad også for at mærke den spænding og de kicks, det giver at erobre en helt ny mand. Naboen f.eks., eller en i vennekredsen.

Men ud over dette eventyrmoment, der afstiver mange kvinders selvværd, var der overraskende mange kvinder i Meston og Buss´ verdensomspændende undersøgelse, der viste sig at bruge sex som et middel til enten hævn eller til opdragelse og ”dressering” af deres mænd i privaten.

Kvinder ”straffer” deres mænd ved at nægte dem seksuelt samvær, skriver Meston og Buss, ligesom de belønner dem med sex, når de har været gode og pligtopfyldende drenge på hjemmefronten.

I den forbindelse skal det også nævnes at nogle kvinder også bruger sex som et middel mod trivialiteten i parforholdet. Som en af kvinderne i bogen udtaler: "Jeg dyrker sex for at komme kedsomheden til livs, fordi det er nemmere end at skændes og så fordi det giver mig noget at lave”.

Manden som wellness-medicin
Mange kvinder bruger også sex i en større sundhedsmæssig sammenhæng, og er uhyre bevidste om at seksuelt samvær er godt for mentalhygiejnen og f.eks. forebygger migræne og menstruationskramper, samt modvirker aldersrelateret atrofi (muskelsvind) i skeden. Her kan mænd angivelig være en god medicin, både på kort og lang sigt.

Det er kort sagt en bog, der er en bombe under parforholdet og mange mænds skråsikre tro på at kvinden først og fremmest tænder på ham af romantiske grunde, eller på grund af en veltrænet krop og sund levevis.

Helt uden håb er ”Why women have sex” dog ikke, idet Meston og Buss´ undersøgelsen også viste, at mange kvinder fortsat får mest lyst til sex af selvbevidste, velduftende (og helst ikke alt for små) mænd med stor humoristisk sans og masser af fantasi. Samt at kvinderne heldigvis stadig ønsker sex for den fælles nydelses og orgasmes skyld.

”Why women have sex” udkommer 29.september på det amerikanske forlag Barnes and Nobles.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.