Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulturministerens forbrug får kritik

Opdateret: Kulturminister Uffe Elbæk (R) bliver nu bedt om at forklare, hvorfor ministeriet har spenderet 180.000 kr. på det sted, hans mand er ansat.

Kulturminister Uffe Elbæk er under mistanke for nepotisme.
Kulturminister Uffe Elbæk er under mistanke for nepotisme.

Politikere fra begge sider i Folketinget kræver nu en undersøgelse af kulturminister Uffe Elbæks (R) brug af 180.000 kr. Pengene er blevet brugt på repræsentation på det uddannelsessted, som ministerens mand er ansat i, og hvor ministeren selv tidligere har siddet i bestyrelsen. Det oplyser DR.

Oplysningerne kommer kort tid efter, ministeren fik kritik for at uddannelsesstedet, Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som det eneste nye initiativ på kulturområdet fik en bevilling på 6 millioner kroner.

Kulturministeren er ked af sagen og ser frem til at forklare sig for Folketinget:

- Jeg er virkelig ked af, at der opstår den her tvivl. Det er helt fagligt velbegrundet, at vi har lagt arrangementerne der, for det er et helt særligt kulturmiljø, men jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at der bliver rejst den her usikkerhed, og jeg ser frem til at forklare Folketinget, hvad der er op og ned på den her sag, siger Uffe Elbæk til DR.

Ekspert: På kanten

Ifølge dokumenter, som BT har fået aktindsigt i, har kulturministeren fra december 2011 til august 2012 brugt 181.625 kroner på at holde tre officielle middage og to debatmøder på cirkusskolen. Penge er gået til vin, dyre middage, gøgl og lokaleleje.

Samlet set har en kuvert - inklusiv mad, vin, lokaleleje og underholdning - kostet skatteyderne mellem 1.100 kr. og 1.861 kr. inkl. moms.

Ifølge Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, kan middagene være over grænsen for, hvad offentlige middage må koste.

- Det befinder sig i en gråzone. I Brixtofte-dommen i Østre Landsret blev det fastslået, at en kuvertpris maksimalt må være på 1.000 kr. Overstiger den 1.000 kr., skal der være helt særlige grunde: At man har statsministeren eller fornemme udenlandske gæster på besøg, siger han til BT.

Elbæk påpeger overfor DR, at hans mand først blev ansat i AFUK i maj. Rigsrevisionen vil ikke afvise at gå ind i sagen.

Opdateres

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.